fbpx

c68e87d9-ff04-4bf2-bff0-0021684f9eb1.jpg

Sunt mulți cei care spun că rețelele de socializare pot fi o sursă reală de informare, dar și o sursă inepuizabilă de propagare a prostiei.

Că sunt concursuri pe care le-ai câștigat deși nu ai participat la vreunul, sau sunt oferte de nerefuzat de la companii de prestigiu, aproape că nu este zi fără ca naivitatea să nu fie propagată prin opțiunea share.

Fie că vorbim despre dorința copilărească de a capta atenția, fie că reprezintă interfața unor înșelăciuni, editarea grafică și distribuirea informațiilor false continuă să dea reale bătăi de cap autorităților.

Administratorii rețelelor de socializare au încercat și continuă să testeze tot felul de soluții tehnice și politici pentru limitarea fenomenului, însă nimeni nu a câștigat vreodată lupta cu prostia. Nici măcar vreo bătălie...

Naivitatea, pentru a-i da o conotație inocentă prostiei, vine din lipsa de educație, din lipsa de interes pentru informarea corectă. Chiar dacă nu are un beneficiu real, e mai simplu să te arăți mirat de o informație falsă, decât să încerci să te documentezi.

Orice poate pune un text sub o poză că însemnele poliției, dar asta nu înseamnă că trebuie să crezi că ”tot ce zboară se mănâncă”. Nu îți fură nimeni identitatea cu cip-uri ascunse în napolitane, nu îți ascută nimeni telefonul dacă nu ești implicat în vreo ilegalitate, nu te afurisește Sfântul Pafnutie făcătorul de like & share, dacă nu îi distribui poza. 

Mai grav este atunci când riști să pici în capcana excrocilor, în cazul în care, pentru un ruj sau o pereche de budigăi, le dai pin-ul cardului, le trimiți sume în avans, sau toate datele cu caracter personal, în speranța că la tombola de după achiziție vei câștiga un dragon violet, din cauciuc, care se umflă singur și te apără ezoteric de căpușe și vise erotice. 

Ca să nu pici în astfel de capcane, cel mai simplu este să încerci să citești. Poți încerca cu cărți, poți încerca cu site-uri de știri serioase. Dacă anunțul apocaliptic care te-a speriat nu este pe prima pagină, atunci te poți relaxa, pentru că nu există.

Dacă sunteți mai sceptici din fire, puteți tasta polițiaromână.ro, loc luminat și cu verdeață, de unde puteți afla dacă e adevărat că cineva vă bagă vreun cip în diverse locuri... Mai fac și polițiștii prostii, pentru că sunt și ei oameni, dar nu din cele menționate anterior. 

c68e87d9-ff04-4bf2-bff0-0021684f9eb1.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro