guvernul-trimite-in-somaj-10-000-de-salariati-de-la-interne-absolventii-scolilor-de-politie-nu-vor-fi_size9.jpg

Începând cu 20 mai se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirată. Deocamdată nu există confirmarea oficială a faptului că polițiștii rutieri vor avea acces la baza de date a RAR care să le permită și reținerea plăcuțelor de înmatriculare.

Pe 20 mai intră în vigoare o ordonanță privind circulația pe drumurile publice prin care șoferii riscă sancțiuni uriașe dacă sunt prinși în trafic fără ITP valabilă.

Este vorba de o amendă cuprinsă între 9 și 20 de puncte, precum și reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru acest lucru este nevoie însă ca polițistul rutier să aibă acces la o bază de date comună a RAR și a Serviciului de Înmatriculări, din  care să reiasă că mașina trasă pe dreapta are certificatul de înmatriculare suspendat automat ca urmare a expirării ITP.

În caz contrar, șoferului i se va reține doar certiticatul de înmatriculare, nu și plăcuțele și i se va elibera o dovadă cu drept de circulație de 15 zile, timp în care este obligat să facă ITP.

Cu dovada efectuării ITP-ului doar la RAR și nu la un service autorizat, șoferului i se returnează talonul mașinii.

Același lucru se întâmplă și dacă mașina rămâne fără plăcuțe de înmatriculare, numai că în acest caz aceasta va fi deplasabilă doar pe o platformă auto.