guvernul-trimite-in-somaj-10-000-de-salariati-de-la-interne-absolventii-scolilor-de-politie-nu-vor-fi_size9.jpg

Începând cu 20 mai se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirată. Deocamdată nu există confirmarea oficială a faptului că polițiștii rutieri vor avea acces la baza de date a RAR care să le permită și reținerea plăcuțelor de înmatriculare.

Pe 20 mai intră în vigoare o ordonanță privind circulația pe drumurile publice prin care șoferii riscă sancțiuni uriașe dacă sunt prinși în trafic fără ITP valabilă.

Este vorba de o amendă cuprinsă între 9 și 20 de puncte, precum și reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru acest lucru este nevoie însă ca polițistul rutier să aibă acces la o bază de date comună a RAR și a Serviciului de Înmatriculări, din  care să reiasă că mașina trasă pe dreapta are certificatul de înmatriculare suspendat automat ca urmare a expirării ITP.

În caz contrar, șoferului i se va reține doar certiticatul de înmatriculare, nu și plăcuțele și i se va elibera o dovadă cu drept de circulație de 15 zile, timp în care este obligat să facă ITP.

Cu dovada efectuării ITP-ului doar la RAR și nu la un service autorizat, șoferului i se returnează talonul mașinii.

Același lucru se întâmplă și dacă mașina rămâne fără plăcuțe de înmatriculare, numai că în acest caz aceasta va fi deplasabilă doar pe o platformă auto.

 

 


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.