Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

vlad.jpg

Aseară, sala de spectacole a Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești a fost arhiplină, deși pe scenă a concertat o trupă mai puțin cunoscută, Micul Paris. Scopul pentru care s-au strâns atâția oameni, în special elevi, a fost unul nobil: strângerea de fonduri pentru salvarea vieții lui Vlad Constantinescu, un elev de 16 ani al Colegiului Tehnic Spiru Haret din Ploiești, diagnosticat cu cancer. 

Fiecare dintre cei prezenți, unii fiind elevi veniți cu autocarul din Măgurele și Măneciu, a contribuit la strângerea sumei de 13.000 de lei, neașteptat de mare având în vedere prețurile biletelor -15 lei și cel al prăjiturilor vândute de elevii sufletiști – 2 lei.

La finalul concertului (cinste membrilor formației Micul Paris pentru gestul lor), pe scenă a urcat tatăl lui Vlad Constantinescu, pentru a mulțumi celor prezenți care au venit să doneze fiecare cât a putut bani pentru tratamentele lui Vlad.

Cu lacrimi în ochi și vocea tremurândă de emoție, acesta a povestit drama prin care trece Vlad, copilul său maturizându-se brusc din cauza bolii, dar și a efectelor adverse ale tratamentelor efectuate în Turcia.

Tatăl lui Vlad susține că în România copilul său nu ar fi avut nicio șansă de vindecare, comportamentul cadrelor medicale și lipsa tratamentelor eficiente condamnându-i, probabil, la moarte, băiatul:

”La spitalul de copii din București, după un simpu consult și un set de analize mi-au spus că Vlad are cancer ganglionar și trebuie operat. Dar nu pe loc, ci peste două zile pentru că medicul avea liber. În Turcia, după două săptămâni de analize zilnice, doctorii mi-au spus că Vlad are cancer de piele și că poate fi salvat. Asta este diferența!”.

VIDEO Urmăriți, mai jos, mărturia unui părinte greu încercat:

FOTO Sala de concerte a Filarmonicii din Ploiești a fost plină de oameni mici cu suflet mare

WhatsApp Image 2018-03-14 at 08.43.25 (1).jpeg

WhatsApp Image 2018-03-14 at 08.43.25.jpeg

WhatsApp Image 2018-03-14 at 08.43.08.jpeg

Marius Nica
director editorial
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor

Social
  • Vineri, 23 Martie 2018
  • De Roxana Tănase

Trafic de coșmar la Ploiești. FOTO-VIDEO

Ninsoarea abundentă și viscolul fac aproape inutile acțiunile de deszăpezire la Ploiești. Se circulă în condiții de iarnă grea, autoritățile sfătuind șoferii să nu plece la drum decât dacă este...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești