salina-slanic-prahova.jpg

În această după-amiază, minerii din Salina Slănic au declanșat un protest spontan. Ei refuză să mai iasă la suprafață din cauza salariilor foarte mici.

UPDATE 80 de mineri refuză să mai iasă la suprafață. Liderul de sindicat, Alexandru Drăgoi, susține că aceștia au declanșat protestul spontan din cauza salariilor mici, dar și a lipsei de investiții. Minerii de la schimbul al doilea au refuzat să mai lucreze, protestând în curtea societății Salinei Slănic. Ei susțin că lucrează în condiții periculoase și pe salarii de mizerie. Negocierile cu directorul salinei au eșuat, minerii fiind hotărâți să continue protestul până când nu se vor lua măsurile solicitate de ei.

Contactat de observatorulph.ro, Mădălina Lupea, prefectul județului Prahova, a declarat că a solicitat serviciului de ambulanță și conducerii ISU Prahova să asigure la fața locului echipaje de intervenție în cazul unor probleme medicale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Știrea inițială

Minerii susțin că lucrează pe salarii foarte mici, 1950 cei din subteran, iar angajații de la suprafață au 1750 de lei și că, deși salina a înregistrat profit, nu s-au făcut investiții în ultima perioadă. Conducerea salinei nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere. Ultima grevă la Salina Slănic a avut loc în 2015, când angajații au protestat pentru plata unor salarii restante.

Știre în curs de actualizare