salina-slanic-prahova.jpg

În această după-amiază, minerii din Salina Slănic au declanșat un protest spontan. Ei refuză să mai iasă la suprafață din cauza salariilor foarte mici.

UPDATE 80 de mineri refuză să mai iasă la suprafață. Liderul de sindicat, Alexandru Drăgoi, susține că aceștia au declanșat protestul spontan din cauza salariilor mici, dar și a lipsei de investiții. Minerii de la schimbul al doilea au refuzat să mai lucreze, protestând în curtea societății Salinei Slănic. Ei susțin că lucrează în condiții periculoase și pe salarii de mizerie. Negocierile cu directorul salinei au eșuat, minerii fiind hotărâți să continue protestul până când nu se vor lua măsurile solicitate de ei.

Contactat de observatorulph.ro, Mădălina Lupea, prefectul județului Prahova, a declarat că a solicitat serviciului de ambulanță și conducerii ISU Prahova să asigure la fața locului echipaje de intervenție în cazul unor probleme medicale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Știrea inițială

Minerii susțin că lucrează pe salarii foarte mici, 1950 cei din subteran, iar angajații de la suprafață au 1750 de lei și că, deși salina a înregistrat profit, nu s-au făcut investiții în ultima perioadă. Conducerea salinei nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere. Ultima grevă la Salina Slănic a avut loc în 2015, când angajații au protestat pentru plata unor salarii restante.

Știre în curs de actualizare


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.