bmw-furat-mecanic2.jpg

O tânără din Ploiești s-a trezit cu mașina furată, un BMW Seria 3, după ce a dus-o la un mecanic pentru o operațiune relativ simplă: o conversie de volan de pe partea dreaptă pe partea stângă. Cum a fost posibil? Mecanicul a amânat timp de o lună de zile să se apuce de treabă invocând diverse motive, iar când a fost în sfârșit ”pregătit” nu a mai găsit mașina în locul în care o parcase. 

Dispariția BMW-ului ridică mari semne de întrebare proprietarei, mai ales că așa zis-ul mecanic îi solicitase în urmă cu o săptămână cartea de identitate a autoturismului, iar femeia, de bună credință, i-a înmânat-o. Trebuie precizat că intervenția asupra mașinii urma să se realizeze în garajul unui prieten de-al mecanicului și nu într-un service autorizat. Furtul a fost reclamat la Poliție luni dimineață chiar de către mecanic.

”Am avut mașina timp de o lună de zile la un mecanic din Ploiești care ar fi trebuit să-i schimbe volanul de pe partea dreaptă pe stânga. Astăzi (n.r. luni) m-a anunțat că a fost furată. Este vorba de un BMW 318 de culoare gri care este pe numele Badic-Vlad Loredana Mioara. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Autoturismul a fost luat de la mine de acasă de către mecanic, care locuiește pe strada Creuzot Ploiești, la jumătatea lunii ianuarie. Înainte ca mașina să fie dusă la atelier ne-a cerut suma de 1500 lei pentru piesele de schimb.

Când a luat mașina de acasă a spus că toate piesele sunt comandate. După câteva zile l-am sunat să văd care este stadiul lucrării, dar mi-a transmis că din lipsă de timp nu a început, însă a promis că mașina va fi gata în maxim două săptămâni. Între timp, mecanicul l-a sunat pe soțul meu și l-a anunțat că piesele nu se potrivesc, dar un prieten de-al lui va pleca Germania pentru a le aduce.

După alte câteva zile soțul l-a sunat pe mecanic, iar acesta din urmă i-a transmis că a găsit piesele doar că nu are timp să înceapă. Săptămâna trecută un vecin al mecanicului a solicitat ca mașina mea să fie mutată din locul unde o parcase acesta, pe strada Creuzot, pentru că bloca accesul într-o curte și așa a ajuns să fie dusă la o distanță mai mare față de atelier

Mașina era în stare buna de funcționare, avea alarmă și nu se putea deschide doar cu cheia și nici nu se putea pleca de pe loc fără sa fie pornită. Mecanicul i-a spus soțului că are nevoie de cartea mașinii pentru orice ”control”. În ziua în care mecanicul trebuia să înceapă schimbul volanului, soțul a fost sunat și anunțat că autoturismul a fost furat”, ne-a declarat Bădic Loredana, proprietara BMW-ului.

Potrivit IJP Prahova, în cauză a fost deschis un dosar penal pentru furt, iar polițiștii au demarat cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care BMW-ul a dispărut. Potrivit primelor verificări efectuate de polițiști s-a stabilit că bărbatul care trebuia să realizeze conversia volanului efectuează ocazional reparații la mașinile prietenilor. 

bmw-furat-mecanic1.jpg

bmw-furat-mecanic2.jpg

bmw-furat-mecanic3.jpg

bmw-furat-mecanic4.jpg

bmw-furat-mecanic5.jpg

bmw-furat-mecanic6.png


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.