66_big.jpg

Cum e să te duci la mall ca să-ți plătești o rată la bancă și să-ți iei amendă de circulație? A pățit-o un prahovean la Ploiești Shopping City. După ce a reclamat absurdul situației la poliție, indicatorul rutier a dispărut.

Un cititor a avut parte de o experiență neplăcută la ieșirea din parcarea mall-ului PSC în Drumul Județean 236. ”După ce mi-am plătit rata la bancă, am plecat spre casă. Cum locuiesc în Câmpina, la ieșirea din parcarea mall-ului Ploiești Shopping City am făcut stânga, pe DJ 236. Am fost tras imediat pe dreapta de un echipaj de poliție, de la postul din Blejoi, care stătea la pândă. Am fost amendat cu 580 de lei și patru puncte pentru nerespectarea indicatorului obligatoriu la dreapta. Degeaba am încercat să le explic polițiștilor că indicatorul respectiv nu-și are sensul la intrarea pe DJ având în vedere că linia este discontinuă și vizibilitatea maximă. Mi-au râs în față și îmi-au nmânat procesul verbal al amenzii” povestește cititorul, care, din motive lesne de înțeles, preferă anonimatul.

Acesta a sunat ulterior la superiorii agenților de poliție pentru a le explica absurdul situației și, surpriză! După două săptămâni de la incident, a avut surpriza să constate că acel indicator a dispărut!

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Din păcate, am apucat să plătesc amenda pentru a beneficia de reducerea de 50% în 48 de ore, dar nu mi se pare normal să fiu amendat pentru o semnalizare rutieră aberantă. Măcar de acum încolo alți șoferi vor scăpa de amenzile polițiștilor din Blejoi, care obișnuiau să stea la pândă” a fost mesajul cititorului nostru.

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere conducerii IJP Prahova.

dj236psc.jpg

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.