picior-rupt.jpg

O asistentă din spitalul județean de urgență din Ploiești a intrat în comisia de disciplină pentru că i-ar fi rupt piciorul unei paciente grav bolnave, în vârstă de 70 de ani.

Fiul victimei ne-a sesizat incidentul pe adresa redacției:

”Nepasarea rupe oase la Spitalul Judetean Ploiesti Din pacate a trebuit sa o internez pe mama la Spitalul Judetean Ploiesti. O sa vedeti de ce spun "din pacate"... Mama mea este o persoana de aproape 70 de ani, care a avut un accident rutier in anul 1973 (da, ati citit bine-1973) in urma caruia a ramas paralizata de ambele picioare. Dupa aproape 3 ani m-am nascut eu, prin grija unor medici si a unor asistente care merita tot respectul. M-a crescut singura asa cum a putut, fara sa aibe nevoie de ajutor din partea nimanui (tatal biologic ne-a parasit cand aveam 4 luni). Nu cred ca trebuie sa mentionez grija pe care am avut-o pentru ea timp de 40 de ani...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Fiind o persoana imobilizata la pat/carucior, din pacate, a inceput sa aibe probleme cu o escara foarte suparatoare (escara=problema majora de sanatate, fiind una dintre complicatiile cele mai severe ale imobilitatii) Fortat fiind, a trebuit sa o internez la Spitalul Judetean Ploiesti, la sectia Chirurgie 1 (etaj 2), la Dl.Doctor Variu. Vreau sa mentionez ca nu era prima data cand a fost internata intr-un spital, experienta avuta anterior determinand-o sa nu mai vrea sa se interneze. Am ajuns cu ea intr-o stare critica, determinata de infectia pe care o avea. Totul a decurs cat se poate de bine. Chiar as vrea sa-i multumesc Dl.Doctor Variu pentru ce a facut, tinand cont de situatia ei : paraplegica (paralizia ambelor membre inferioare), hipertensiune arteriala, extrasistolica, diabetica. Vorbim de o persoana care sta de mai bine de 40 de ani intr-un carucior.

Totul a decurs normal, urmand ca in ziua de luni, 19 februarie 2018, sa fie externata si sa i se aloce o salvare pentru deplasarea la domiciliu, tinand cont de starea in care se afla (salvarea a fost recomandata si obtinuta de Dl.Doctor Variu). Starea de sanatate evolua spre bine, dar, in timpul zilei de duminica 18 februarie 2018, in urma discutiei telefonice avute cu mama mea, aflu un lucru infiorator : cand au ridicat-o din pat sa o duca la pansat, o asistenta neglijenta, pe nume Rafaela, I-A RUPT PICIORUL!!!! Nu mi-a venit sa cred ca a fost posibil asa ceva! Am plecat spre spital sa vad ce se intampla. Colegele asistentei Rafaela imi spun ca SI-A RUPT PICIORUL, nu ca I-A FOST RUPT PICIORUL!!!! Intreb : cum sa-si rupa piciorul o persoana care nu poate sa-si miste picioarele?!?! Mi se spune ca faptul este consumat!!!! Intreb : daca omori un om, lasi lucrurile asa, ca oricum nu-l mai aduci la viata? ca faptul este consumat?

Pacat de actul medical, pacat de grija pe care au avut-o asistentele (pentru ca, recunosc, chiar au avut grija de mama mea), daca o persoana neglijenta a fost angajata sa aiba grija de persoane bolnave. As vrea s-o intreb pe Rafaela, dar si pe persoanele care au angajat-o si care manageriaza sectia/spitalul : daca o asistenta care ar trebui sa aiba grija de mama ta ar trage de ea in asa fel incat sa-i rupa piciorul, ce reactie ar avea? Cum mai poate mama mea sa stea pe carucior ?

Dl doctor mi-a spus ca trebuie mobilizata ca sa nu mai faca escare. In aceste conditii, cum? Faptul ca trebuie sa stea si mai mult timp in pat poate duce si la alte probleme medicale. Cum poate Spitalul Judetean Prahova sa raspunda in fata suferintei NOU create unei persoane paralizate de picioare de 40 de ani? Pentru ca, dupa parerea mea, Spitalul Judetean este vinovat prin faptul ca a angajat astfel de persoana neglijenta. Cum s-a putut ca timp de 9 zile sa fie transportata la blocul operator fara nicio problema si, in a X-a zi, o asistenta sa traga de ea si sa-i rupa piciorul? Inca nu imi revin...nici dupa ce am vazut-o nu-mi vine sa cred ca este adevarat...”

La solicitarea observatorulph.ro, conducerea Spitalului Județean Ploiești ne-a trimis următorul punct de vedere:

obs19.02.2018 (1)-page-001.jpg

foto cu caracter ilustrativ


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
  • De Ciprian Pap

Accident mortal pe Strada Cameliei din Ploiești

Un accident soldat cu moartea victimei a avut loc astăzi în Ploiești. Potrivit IJP Prahova, evenimentul rutier s-a petrecut pe Strada Cameliei. În jurul orelor 17.30, o femeie în vârstă de 84 de ani a...