21463375_1679667605431633_8070459419358621149_n.jpg

Un elev al Colegiului Național ”Ion Luca Caragiale” din Ploiești face furori pe internet cu trucurile sale. Sebastian Ștefan este numele său și, la 17 ani, a dus vlogging-ul la un nou nivel. Trucurile sale de magie sunt urmărite de zeci de mii de persoane și a ajuns să fie protragonist chiar și în spoturile Fanta.

Sebastian Ștefan are 17 ani și este elev în clasa a XI-a la profilul Filologie Franceză de la Colegiul Național ”Ion Luca Caragiale”. Pasiunea sa pentru magie s-a născut, spune el, încercând să-și facă prieteni mutându-se dintr-un cartier în altul. ”Pasiunea pentru magie s-a născut după ce m-am mutat dintr-un cartier în altul, unde nu prea aveam prieteni. M-am apucat acum 6-7 ani de magie și atunci am dat întâmplător peste un tutorial. L-am învățat, l-am arătat prietenilor și chestia a început să se extindă din ce în ce mai mult. Prietenii mă știau drept magicianul parcului”, a povestit pentru Observatorulph.ro tânărul magician din Ploiești.

A participat la iUmor, însă nu a fost difuzat. Nu s-a lăsat și asta i-a adus succesul

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

A cucerit internetul, însă, mai târziu, când i-a venit ideea de a adăuga vlogging-ului clasic trucurile sale de magie. Succesul nu a întârziat să apară. “De vara trecută am început să postez clipuri cu magie, iar acum sunt singurul magician din România care postează tipul ăsta de conţinut cu magie pe stradă. Singura emisiune la care am participat a fost la iUmor, anul trecut în februarie, însă nu am fost difuzat. Asta m-a motivat şi mai mult şi am ajuns să colaborez cu Fantă, 5 to Go, vloggeri mari (Selly, ItsAnca, Tequila, Coţofană). Am avut anul trecut două show-uri "Totul Îţi Aparţine" care au fost sold out, feedbackul a fost foarte pozitiv”, povestește Sebi.

Rețeta care l-a consacrat: Magie pe stradă

Trucuri de cărți, monede care dispar și alte zeci de alte minunății iluzioniste l-au făcut să aibă clipuri pe Youtube și Facebook vizionate de peste 45.000 de ori. ”Oamenii din jurul meu apreciază foarte mult ceea ce fac, primesc des mesaje de la ei de susţinere şi mă încântă maxim lucrul ăsta. Clipurile cu magie pe stradă sunt şi cele mai vizionate, dar sunt şi cele mai controversate şi comentate. Pe lângă hate-ul care e normal să apară primesc foarte multe mesaje de apreciere din partea oamenilor faţă de munca mea. Şi într-adevăr, e o muncă. La ultimul clip am avut filmări, cameramanul fiind chiar prietena mea, de la ora 11:00 până la 16:00 încontinuu, în frig. Apoi urmează vreo 2-3 ore de montat şi editat ca să iasă un clip de 3 minute. Asta ce ţine de procesul de producţie, dar evident exista unul şi de preproducție, în care aleg trucurile, ordinea lor”, mărturisește Sebastian.

L-am întrebat, evident, cum se descurcă cu școala și magia în același timp și ce planuri are pentru viitor. Răspunsul a fost la fel de spontan precum trucurile sale. ”Împărțitul între școală și magie e greu, dar mă descurc. Profesorii apreciază ceea ce fac. Cât despre ce voi face după liceu? Nu știu. Nu-mi place să planific. Se pot întâmpla multe până atunci, însă sunt un tip spontan”, susține Sebastian Ștefan.

Clipurile sale pot fi urmărite pe canalul de Youtube Sebastian Ștefan sau pe pagina sa de Facebook.

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

h-p-970x250.png