fbpx

duba-penitenciar-transport-angajati.jpg

Angajații penitenciarului de femei de la Târgșoru Nou au ajuns să facă naveta la serviciu cu duba folosită pentru transportul deținuților, după ce autobuzul folosit în mod normal s-a stricat. 

Angajații singurului penitenciar de femei din țară au parte de o experiență mai puțin plăcută. Ei fac naveta la și de la serviciu cu duba care transportă deținutele. S-a ajuns în această situație după ce autobuzul destinat transportului angajaților s-a stricat, nefiind alocați bani pentru lucrările de reparație sau achiziția unui alt vehicul. 

În acest context, trebuie amintit că Penitenciarul Târgșoru Nou, ca și restul penitenciarelor din România, este subordonat Ministerului Justiției, care asigură și finanțarea.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Dacă deținuții se plâng de condițiile din penitenciare și beneficiază de legi date peste noapte pentru reducerea a pedepselor, angajații se plâng că sunt prost plătiți și echipați.

În plus, condamnații la închisoare beneficiază de servicii medicale gratuite, de trei mese pe zi, de programe de reabilitare și bineînțeles de ”excursii” în afara celulei cu ocazia fiecărui ”festival” organizat la București și la care participă ministrul Justiției. În schimb oamenii care îi păzesc, îi îngrijesc și care se expun zi de zi riscurilor de a lucra cu personaje ”certate cu legea” nu au nici măcar un mijloc de transport decent cu care să vină la serviciu. 

Observatorul Prahovean a solicitat un punct de vedere Ministerului Justiției. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg