examen-auto-cosmar.jpg

Deși legea prevede că un candidat la permisul auto poate da proba practică odată la două săptămâni, chiar și de zece ori într-un an, în Prahova, viitorii șoferi pot da traseul cel mult de două ori într-un an, din cauza crizei de examinatori. 

”Am dat sala în luna decembrie 2017 și am fost programat la traseu în luna mai 2018, adică peste aproape șase luni. Până atunci, trebuie să mai iau ore de condus că o să uit și cum se schimbă vitezele” este unul dintre numeroasele mesaje transmise de cititori. 

În aceste condiții, dacă un candidat este respins la proba de traseu, acesta va mai avea o singură șansă, la reprogramare, pentru obținerea permisului în acest an.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Dacă nu este declarat admis, acesta va fi nevoit să mai facă odată școala de șoferi, care este valabilă doar 12 luni. Asta înseamnă alți bani, altă distracție, costul unor cursuri de condus pentru categoria B variind la Ploiești între 800 și 1.200 de lei.

Prefectura Prahova susține că situația se va îmbunătăți din luna martie, când va fi sumplimentat numărul de examinatori. Până atunci, însă, la Ploiești se fac reprogramări într-un haos de nedescris (detlii AICI)


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Național
  • Luni, 12 Noiembrie 2018
  • De Andra Ilie

Grevă la metrou joi dimineață

Sindicaliștii de la Metrorex au anunțat că vor organiza o grevă de avertisment joi dimineață. Astfel, trenurile nu vor circula între orele 04:00 și 06:00 dimineața. Sindicaliștii amenință și cu...

Social
  • Vineri, 09 Noiembrie 2018
  • De Andra Ilie

Vârsta de pensionare la femei, majorată de guvern

Femeile vor putea lucra până la împlinirea vârstei de 65 de ani, și nu până la 63 de ani, cum este în prezent prevăzut în legea pensiilor. Guvernul a luat această decizie pentru a nu exista...