scoala-centrala-termica-prahova.jpg

Dacă în anumite zone din țară unitățile de învățământ au fost închise din cauza condițiilor meteo deosebite, a viscolului și a zăpezii, în Prahova, la Teișani, o școală este închisă pentru că este frig în clase, după ce s-a stricat centrala pe lemne, veche de 15 ani.

Potrivit Inspectoratului Școlar Prahova, în Prahova o singură școală este închisă astăzi, pe motiv că nu funcționează centrala pentru încălzirea școlii.

„Avem o singură școală închisă în Prahova, la această oră (09.30). Este vorba despre Școala Generală cu clasele I - VIII din Teișani, unde este s-a stricat centrala termică”, a declarat pentru Observatorulph.ro HHoria Toma, inspectorul șef adjunct al IȘJ Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Faptul că la o școală din Prahova nu se învață a fost menționat și de ministrul Educației, Liviu Pop, pe o pagină de socializare, în urmă cu câteva minute. 

„Noi la școală aveam centrală pe lemne, cares-a stricat. Pentru că oricum trebuia oprită centrala defectă, am decis să o înlocuim cu una nouă, care a fost achiziționată încă din luna decembrie. Astăzi, centrala va fi montată și tot astăzi vor avea loc probele, astfel încât să fie funcțională mâine, când copiii își vor relua cursurile”, a declarat pentru Observatorulph.ro Gheorghe Stanciu, primarul comunei Teișani, precizând că centrala pe lemne existentă are o vechime de peste 15 ani, iar centrala achiziționată este una modernă.

La Școala Generală cu clasele I-VIII din Teișani învață peste 60 de copii.

Lista județelor unde sunt școli închise. Anunțul pe Facebook al ministrului Educației: (FOTO: Arhiva)

scoala-inchhisa.jpg