scoala-centrala-termica-prahova.jpg

Dacă în anumite zone din țară unitățile de învățământ au fost închise din cauza condițiilor meteo deosebite, a viscolului și a zăpezii, în Prahova, la Teișani, o școală este închisă pentru că este frig în clase, după ce s-a stricat centrala pe lemne, veche de 15 ani.

Potrivit Inspectoratului Școlar Prahova, în Prahova o singură școală este închisă astăzi, pe motiv că nu funcționează centrala pentru încălzirea școlii.

„Avem o singură școală închisă în Prahova, la această oră (09.30). Este vorba despre Școala Generală cu clasele I - VIII din Teișani, unde este s-a stricat centrala termică”, a declarat pentru Observatorulph.ro HHoria Toma, inspectorul șef adjunct al IȘJ Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Faptul că la o școală din Prahova nu se învață a fost menționat și de ministrul Educației, Liviu Pop, pe o pagină de socializare, în urmă cu câteva minute. 

„Noi la școală aveam centrală pe lemne, cares-a stricat. Pentru că oricum trebuia oprită centrala defectă, am decis să o înlocuim cu una nouă, care a fost achiziționată încă din luna decembrie. Astăzi, centrala va fi montată și tot astăzi vor avea loc probele, astfel încât să fie funcțională mâine, când copiii își vor relua cursurile”, a declarat pentru Observatorulph.ro Gheorghe Stanciu, primarul comunei Teișani, precizând că centrala pe lemne existentă are o vechime de peste 15 ani, iar centrala achiziționată este una modernă.

La Școala Generală cu clasele I-VIII din Teișani învață peste 60 de copii.

Lista județelor unde sunt școli închise. Anunțul pe Facebook al ministrului Educației: (FOTO: Arhiva)

scoala-inchhisa.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Joi, 15 Noiembrie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Casă distrusă de explozie la Gornet Cuib

O acumulare de gaze a provocat o explozie, care a dus la distrugerea unei case în localitatea prahoveană Gornet Cuib. Conform purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloaie, explozia nu a...