scoli_viscol_90378400_30609700.jpg

Deși inspectoratul școlar și Prefectura Prahova au declarat că toate școlile și grădinițele din județ sunt deschise, în realitate cele din zonele de munte afectate de ninsori și viscol puternice și-au întrerupt cursurile.

Cel puțin într-o localitate din Prahova, primarul a luat decizia suspendării cursurilor din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Este vorba de Sinaia, unde elevii au fost anunțați să nu se prezinte la ore.

”Am luat această decizie pentru că în Sinaia este un viscol atât de puternic, încât a doborât mai mulți copaci, fiind periculos pentur elevi să vină în aceste condiții la școală. Cei care au ajuns de dimineață sunt supravegheați, însă nu se predau lecții, iar ceilalți au fost anunțați să stea acasă. Le-am transmis autorităților județene că am luat această decizie pentru că vremea nu permite deplasarea copiilor către școli și grădinițe”, a declarat, pentru observatorulph.ro, Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Localitățile din zona de munte a județului Prahova se află până diseară la ora 20:00 sub cod portocaliu de vânt. Potrivit avertizării meteo, vântul suflă la rafală cu o viteză de 80 - 90 km/oră, iar pe creste 120-140 km/h, viscolul producând scăderea vizibilității. 

În schimb, atât prefectul județului, cât și reprezentanții inspectoratului școlar au anunțat că în Prahova toate școlile sunt deschise.

”Cursurile școlare nu se suspendă în Prahova”, a declarat Mădălina Lupea, prefectul județului Prahova, inainte de participarea la o video-conferință convocată de guvern cu prefecții pe tema vremii nefavorabile. Și Inspectoratul Școlar susțin într-un comunicat de presă că nu există școli închise, ignorând situația de la Sinaia: 

”Inspectoratul Scolar Judetean Prahova anunta ca joi, 18 ianuarie 2018, unitatile de invatamant din judetul Prahova isi desfasoara activitatile dupa programul normal. In functie de evolutia conditiilor meteorologice, se vor lua masurile ce se impun, masuri ce vor fi comunicate in timp util, inclusiv prin intermediul site-ului ISJ Prahova”.

Iarna face ravagii pe Valea Prahovei

Reamintim că în zona de munte a județului Prahova iarna face ravagii. Ninge viscolit de aseară, stratul de zăpadă depășind 15 cm în localitățile de pe Valea Prahovei și în zona Cheia. Din cauza condițiilor meteo, polițiștii au interzis circulația mașinilor de peste 7,5 tone pe DN 1, dincolo de Nistorești, respectiv pe DN 1A, dincolo de Vălenii de Munte.

Mai mult, vântul puternic și zăpada a lăsat fără energie electrică peste 1000 de gospodării din Prahova, majoritatea de pe Valea Prahovei (lista localităților afectate AICI).

Noaptea trecută, mai multe persoane au fost salvate din mașinile blocate în zăpadă de către pompieri pe Valea Prahovei și în Cheia (detalii AICI)


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.