invatamant.jpg

Cadrele didactice își vor primi salariile pe ianuarie cu întârziere din cauza unei decizii comune a Ministerului Educației și de Finanțe.

Astfel, începând din 2018, învățătorii și profesorii vor fi plătiți de către inspectoratele școlare și nu de primării, ca până acum.

Cum la nivelul inspectoratelor școlare ziua de leafă este  de 15 a lunii, cadrele didactice vor primi banii în aceeași zi și nu pe data de 9 a lunii, cum era când plata se făcea de către primării. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Școlile au primit deja întiințări privind întârzierea salariilor cu aproape o săptămână. Mulți dascăli au fost nemulțumiți de această decizie, mai ales că decembrie este luna cu cele mai mari cheltuieli.

Ziua de leafă a profesorilor va coincide cu reluarea cursurilor după vacanța de iarnă, iar multe primării refuză să deconteze naveta profesorilor.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.