invatamant.jpg

Cadrele didactice își vor primi salariile pe ianuarie cu întârziere din cauza unei decizii comune a Ministerului Educației și de Finanțe.

 

Astfel, începând din 2018, învățătorii și profesorii vor fi plătiți de către inspectoratele școlare și nu de primării, ca până acum.

Cum la nivelul inspectoratelor școlare ziua de leafă este  de 15 a lunii, cadrele didactice vor primi banii în aceeași zi și nu pe data de 9 a lunii, cum era când plata se făcea de către primării. 

Școlile au primit deja întiințări privind întârzierea salariilor cu aproape o săptămână. Mulți dascăli au fost nemulțumiți de această decizie, mai ales că decembrie este luna cu cele mai mari cheltuieli.

 

Ziua de leafă a profesorilor va coincide cu reluarea cursurilor după vacanța de iarnă, iar multe primării refuză să deconteze naveta profesorilor.

 

Auto-moto
  • Duminică, 14 Ianuarie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Se scumpește rovinieta. Ce șoferi vor fi afectați

Potrivit unui proiect al Ministerului Transporturilor, rovinieta se scumpește pentru unele categorii de vehicule cu 85%. Astfel, potrivit zf.ro, tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale...