Cine este ploieșteanul care ”și-a tras” Maserati cu 0 lei

0
albert-mihailescu-maserati.jpg

albert-mihailescu-maserati.jpg

La 24 de ani un ploieștean a reușit printr-o înșelătorie care îi face invidioși și pe cei mai inventivi hoți să facă rost de un Maserati GrandTurismo GT și să plece într-un concediu fără să scoată 1 leu din buzunar. După ce a obținut mașina a cărei valoare sare de 40 000 de euro a pus-o gaj într-un contract de împrumut. 

Potrivit unor surse apropiate anchetei, ploieșteanul de 24 de ani care a crezut că a dat lovitura vieții este Albert Mihăilescu. Acesta s-a folosit de o aplicație de internet banking pentru a emite un ordin de plată pentru care știa că nu are acoperire ca să intre în posesia autoturismul Maserati pe care ulterior la amanetat. 

În cazul agenției de turism, tânărul ploieștean i-a convins pe reprezentanții acesteia că va achita contravaloarea pachetului turistic prin intermediul aceleași aplicații. 

Aceleași surse au precizat pentru observatorulph.ro, că persoana care a rămas fără Maserati este D. Gheorghe, iar agenția de turism păgubita este Ampuria Travel.

În prezent tânărul de 24 de ani este arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Comunicatul IJP Prahova

”La data de 13.12.2017, polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul serviciului de profil au definitivat cercetările într-un dosar penal întocmit pe numele unui ploieștean de 24 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză, a rezultat faptul că acesta ar fi indus in eroare o societate comercială, în scopul obţinerii unui pachet turistic în valoare de 1.267 lei, prin crearea convingerii părţii vătămate că va achita contravaloarea acestuia prin intermediul unei aplicaţii tip internet banking, fără a-și respecta angajamentul luat.

De asemenea, la data de 14.04.2017, același inculpat a indus în eroare un bărbat cu privire la intenţia de a achiziţiona un autoturism de lux, în schimbul sumei de 184.500 lei, prin emiterea, cu ajutorul aplicaţiei aceleiași aplicații, a unui ordin de plată pentru care ştia că nu are acoperire. Ulterior, a folosit autoturismul cu titlu de gaj, cu ocazia încheierii unui contract de împrumut.

 În cauză a fost instituită măsura popririi sumelor de bani existente sau care vor fi alimentate în conturile bancare ale inculpatului, în vederea recuperării prejudiciului cauzat persoanelor vătămate.

Dosarul penal a fost înaintat unității de parchet cu propunere de emitere a rechizitoriului și sesizare a instanței competente.”

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău