Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

spitalul-judetean-ploiesti-operatie-dificila.jpg

Medicii de la Spitalul Județean Ploiești au reușit reconstrucția unei părți din piciorul unui tânăr, care a fost victimă a unui accident rutier. Tânărul, în vârstă de 19 ani, a ajuns duminică noapte la unitatea medicală cu degetele de la piciorul stâng amputate, dar și cu mai multe fracturi deschise.

Accidentul rutier s-a produs duminică noapte, la Bobolia, comuna Poiana Câmpina, după ce un autoturism s-a răsturnat.

Două persoane au fost rănite, respectiv un tânăr în vârstă de 19 ani și o tânără în vârstă de 17 ani. Medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova, ajunși la fața locului, au constatat că adolescenta avea un traumatism toracic, motiv pentru care aceasta a fost transportată la Spitalul Câmpina.

Tânărul, în schimb, prezenta o amputație de degete la piciorul stâng și un traumatism la umărul drept. Acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești.

Rapid, medicii de la Județean au decis efectuarea unei intervenții chirurgicale pentru reconstrucția ante-piciorului, care era complet distrus, fiind vorba și de o amputație de degete.

Patru ore a durat intervenția chirurgicală, timp în care mai mulți medici de la Secția Ortopedie, dar și de la Chirurgie Plastică au realizat reconstrucția acestei părți a piciorului. Problema cea mai gravă era că în această zonă a piciorului erau mai multe fracturi deschise. Reconstrucția a inclus și montarea mai multor tije.

„Vorbim de o intervenție chirurgicală complexă, care a vizat reconstrucția ante-piciorului stâng. În prezent, tânărul se află pe Secția de Chirurgie”, a declarat pentru Observatorulph.ro dr. Florin Pușcariu, directorul medical al Spitalului Județean Ploiești.

Vestea bună este că, după mai multe luni de recuperare, tânărul va putea merge fără probleme. 


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești