spitalul-judetean-ploiesti-operatie-dificila.jpg

Medicii de la Spitalul Județean Ploiești au reușit reconstrucția unei părți din piciorul unui tânăr, care a fost victimă a unui accident rutier. Tânărul, în vârstă de 19 ani, a ajuns duminică noapte la unitatea medicală cu degetele de la piciorul stâng amputate, dar și cu mai multe fracturi deschise.

Accidentul rutier s-a produs duminică noapte, la Bobolia, comuna Poiana Câmpina, după ce un autoturism s-a răsturnat.

Două persoane au fost rănite, respectiv un tânăr în vârstă de 19 ani și o tânără în vârstă de 17 ani. Medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova, ajunși la fața locului, au constatat că adolescenta avea un traumatism toracic, motiv pentru care aceasta a fost transportată la Spitalul Câmpina.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Tânărul, în schimb, prezenta o amputație de degete la piciorul stâng și un traumatism la umărul drept. Acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești.

Rapid, medicii de la Județean au decis efectuarea unei intervenții chirurgicale pentru reconstrucția ante-piciorului, care era complet distrus, fiind vorba și de o amputație de degete.

Patru ore a durat intervenția chirurgicală, timp în care mai mulți medici de la Secția Ortopedie, dar și de la Chirurgie Plastică au realizat reconstrucția acestei părți a piciorului. Problema cea mai gravă era că în această zonă a piciorului erau mai multe fracturi deschise. Reconstrucția a inclus și montarea mai multor tije.

„Vorbim de o intervenție chirurgicală complexă, care a vizat reconstrucția ante-piciorului stâng. În prezent, tânărul se află pe Secția de Chirurgie”, a declarat pentru Observatorulph.ro dr. Florin Pușcariu, directorul medical al Spitalului Județean Ploiești.

Vestea bună este că, după mai multe luni de recuperare, tânărul va putea merge fără probleme. 


Național
  • Vineri, 13 Iulie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Cozi imense la înscrierea la Medicină şi la ASE

Mii de absolvenţi de liceu au venit să îşi depună dosarele pentru înscriere la Facultatea de Medicină. Tinerii spun că vor să profeseze în spitalele din România, pentru că ţara noastră are nevoie de...