10951f55-ab89-4eb7-b0a9-76ecb4dabe7c.jpg

Povestea din spatele acestei imagini este una cu happy end. Poate că și criticile din partea opiniei publice au schimbat ceva în abordarea polițiștilor și jandarmilor.

Imaginea a fost surprinsă la una dintre intrările în Galeriile Comerciale. Cel care a făcut poza, a avut răbdarea să urmărească episodul până la capăt, sperând că nu va fi martorul unei noi reprize de exces de zel.

Este lădabil faptul că jandarmii sunt de găsit, în patrulare, pe străzile din Ploiești. Celebrele episoade cu mămăițe sau tătăiți care sunt amendați sau bruscați, pentru două legături cu pătrunjel, a stârnit valuri de indignare din partea opiniei publice. Desigur, nu încurajăm comerțul practicat fără reguli, însă în astfel de cazuri, numai de comerț sau evaziune nu poate fi vorba.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În cazul de față, după ce jandarmii s-au îndepărtat, fotograful de ocazie s-a apropiat de bătrânel, curios să afle dacă discuția cu băieții în uniforme a avut urmări:

- Ți-au făcut ceva ?
- Nu știu acum, dar mi-au luat datele după buletin. 
- Și ți-au zis de vreo amenda sau că ți le confiscă ?
- Nu, taică...

Omul s-a îndepărtat liniștit, cu gândul că nu suntem mai defecți decât este cazul. Nu și de această dată...

10951f55-ab89-4eb7-b0a9-76ecb4dabe7c.jpg

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.