Dosar penal la TCE. Banii de CAR ai angajaților, folosiți pentru piese de schimb și carburant

tce_sediu.jpg

tce_sediu.jpg

Protestul spontan care a paralizat transportul public din Ploiești scoate la iveală o situație incredibilă de la TCE. Actuala și fostele conduceri ale societății au folosit banii strânși de salariați la CAR pentru finanțarea activității societății de transport!

Dosarul a fost deja declinat de procurorii DNA către Poliția Municipiului Ploiești, care efectuează acum cercetări pentru deturnare de fonduri și abuz în serviciu. 

Practic, aproape 1,7 milioane de lei strânși de angajații TCE la CAR au fost folosiți pentru cumpărarea de piese de schimb sau plata unor furnizori, inclusiv pentru achiziția de carburanți.

Contactat de observatorulph.ro, actualul manager al societății, Nicolae Alexandri, a declarat: ”Am moștenit această practică de la predecesorii mei. S-a ajuns aici tocmai din cauza lipsei fondurilor necesare pentru buna desfășurare a activității. Practic, noi ne-am împurumutat din banii angajaților, este adevărat că fără acordul personal al acestora, însă le-am explicat și polițiștilor că am considerat acest lucru ca fiind un ajutor pe care ni l-au acordat salariații”.

”Datoria” pe care conducerea TCE o are la CAR-ul anajaților ar trebui stinsă cu banii pe care sindicaliștii îi cer acum Primăriei Ploiești și pentru care au paralizat transportul public încă de ieri.

Protestul continuă și în această dimineață, când transportul public din Ploiești este nefuncțional.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596