omv_raffinerie.jpg

Ploieștenii respiră un aer otrăvit cu benzen, toluen, NO2 și multe alte substanțe cu potențial cancerigen, orașul fiind singurul cu trei rafinării active din România, aparținând giganților OMV, Lukoil și Rompetrol. Dacă adăugăm și poluarea istorică de la fosta rafinărie Astra vom avea tabloul complet al poluării. Aerul respirat de vienezi este incomparabl mai curat decât cel din Ploiești și comunele limitrofe.  

Observatorulph.ro a comparat, la sugestia unui cititor căruia îi mulțumim public, calitatea aerului respirat de vienezi în zona în care este amplasată rafinăria OMV, cu datele furnizate în timp real de stația de monitorizare a APM Prahova, PH 4, din comuna Brazi, în apropierea rafinăriei Petrobrazi aparținând aceleiași companii austriece OMV, precum și cu stațiile PH 2 și PH 5 din Ploiești (centru și Mihai Bravu).

Astfel, potrivit http://aqicn.org, în Viena, zona unde își desfășoară activitatea rafinăria OMV, calitatea aerului este foarte bună. Pulberile în suspensie sunt de 16 unități, față de 80 de unități înregistrate ieri la Ploiești, de exemplu (detalii AICI). La NO2 în Viena se înregistrează o valoare de 12 unități, față de 50 la Brazi. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Aceeași stație APM PH 4 de la Brazi a înregistrat noaptea trecută o valoarea uriașă la benzen, de aproape 100 de unități, de 20 de ori față de valoarea maxim admisă, e adevărat anuală, de leislația privind protecția mediului! Alte comentarii sunt de prisos.

Vienezii respiră aer curat chiar în apropierea rafinăriei OMV

viena.jpg

La gardul rafinăriei OMV din Viena valorile de poluare scad!

viena2.jpg

La Brazi, în apropierea rafinăriei Petrobrazi aparținând tot OMV, stația de monitorizare a calității aerului arată câtă otravă inhalăm zilnic

brazi2.jpg

brazi1.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Monden
  • Vineri, 19 Octombrie 2018
  • De Mihai Popescu

Super-concert Madrigal la Ploiești

Corul Național de Cameră „Madrigal Marin Constantin” și copii din Programul Național Cantus Mundi vor susține un concert extraordinar de Crăciun la Ploiești. Observatorulph.ro este partener media al...