e685a4b8-3959-4fbd-b323-4f59c14a01bf.jpg

Am răsfoit Codul Rutier, pentru a afla semnificația exactă a indicatorului cedează trecerea și a culorii roșii de la semafor. Urmărind video de mai jos, am putea crede altceva.

Șoferul SUV-ului Mercedes comite vreo trei minunății rutiere, în mai puțin de un minut. Nu ne-am dat seama dacă participă la vreun concurs de terfelire a Codului Rutier, însă ar avea șanse la un loc pe podium.

Prima gafă este o neacordare de prioritate, deși semnul de lângă fostul tribunal este vizibil din oricare poziție. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Deși poți rămâne fără permis pentru neacordare de prioritate, a doua este și mai gravă: trecerea pe culoarea roșie a semaforului. Am căutat și în documentația tehnică de la noul ML, însă nu scria nimic depre faptul că Mercedesul nu are treabă cu semaforul.

Ultima și cea mai prăpădită dintre gafe este lipsa de semnalizare la schimbarea direcției de mers. Adevărul e că, după primele două, pe asta nici nu trebuia să o mai menționăm. Era doar așa... un mic și nevinovat bonus.

Dacă poliția rutieră are ceva de zis, bine... dacă nu, nu...

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.