ploiesti-pista-galop-hipodromul-ploiesti-sistem-irigatii.jpg

Inaugurat în octombrie 2016, Hipodromul din Ploiești, investiția de aproape 15 milioane de euro, nu are sistem de irigații pentru pista de galop și pentru spațiul verde. Clubul Sportiv Municipal Ploiești a scos la licitație serviciul de proiectare pentru sistemul de irigații, pentru că în lipsa unei astfel de investiții riscăm să nu mai avem competiții de acest gen la nivel european.

La fel ca în cazul Parcului Municipal Ploiești, o altă investiție de zeci de milioane de lei, de abia după ce a fost inaugurat Hipodromul Ploiești s-a constatat că sistemul de irigare nu există. Iarba de pe pista de galop se usucă instantaneu pe timpul verii și, prin urmare, riscăm ca în veci să nu fie omologată.

Investiția realizată din fonduri europene și de la bugetul local a costat aproape 15 milioane de euro, însă proiectarea a lăsat de dorit. Expresia punem căruța înaintea cailor se aplică precum o mânușă, atât la Hipodromul Ploiești, cât și la Parcul Municipal Vest.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Chiar și un neinițiat în ale modului de întreținere a pistelor, dar și a spațiilor verzi și-ar putea da seama că fără un sistem de irigații, pista de galop, prevăzută cu iarbă, nu poate rezista.

De aceeași părere este și proaspăt numitul director de la Clubul Sportiv Municipal, Silviu Crângașu, care s-a îngrozit când a văzut câtă nepăsare a existat pentru un astfel de proiect.

„Din păcate, Hipodromul Ploiești nu a fost prevăzut cu sistem de irigații. Și o spun cu un mare regret. Pentru pista de trap, care necesită udarea, a fost achiziționată o cisternă. În cazul pistei pentru galop însă nu s-a prevăzut sistem de irigații, asta în condițiile în care iarba trebuie să fie la anumiți parametri. Vorbim de o pistă care, pentru a fi omologată, trebuie să corespundă la anumiți parametri... Pe de altă parte, în acest caz nu se poate vorbi de aspersoare, ca în cazul gazonului de la stadion, care ies din pământ, ci trebuie realizat un altfel de sistem de irigații. (...) Nu știu de ce nu s-au gândit să realizeze un astfel de sistem. Vorbim de niște țevi din polipropilenă care să vină pe deasupra”, ne-a declarat dezamăgit Silviu Crângașu, care a criticat lipsa de gândire de la momentul în care s-au pus pe hârtie planurile pentru hipodrom.

Bineînțeles, realizarea sistemului de irigații va veni la pachet cu un nou efort financiar, suportat, așa cum ne-am obișnuit, din bugetul local.

Valoarea estimativă a lucrărilor se cifrează undeva la 300.000 de lei, în condițiile în care deja municipalitatea a băgat o groază de bani din buget ca urmare a nefinalizării la timp a lucrărilor .Clubul Sportiv Municipal a scos momentan la licitație serviciul de proiectare al sistemului de irigații și speră că, într-un final, investiția va fi mult mai mică.

Oricum, una peste alta, încă de la inaugurare au fost constatate mai multe deficiențe: vizibilitatea este redusă pentru anumiți spectatori. Pista de alergare a fost plină de pietre, motiv pentru care a fost nevoie de refacerea ei, iar boxele pentru cai au fost proiectate la dimensiuni mult mai mici față de necesar. Între timp caii au mâncat lambriul, iar geamurile existente în grajduri ridică o serie de întrebări cu privire la modul în care s-a realizat proiectarea.

Citește și: Cheltuieli la Hipodrom de peste două milioane de lei într-un singur an de funcționare. Încasări de 30 de ori mai mici

Una peste alta cheltuielile de funcționare de la Hipodromul Ploiești au fost exorbitante, într-un singur an de funcționare, în timp ce încasările au fost mici.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.