WhatsApp Image 2017-10-11 at 09.30.20.jpeg

Observatorulph.ro a publicat ieri detaliile unui contract încheiat de Consiliul Județean Prahova cu firma Infinio Solutions din Ploiești pentru ”servicii de audit rețele informatice”, deși instituția are un departament IT. Între cele două părți a mai fost încheiat un contract, în luna aprilie, pentru „Servicii informatice de mentenanță pentru sistemul integrat de urbanism, pentru gestionarea relației cu cetățenii”.

Consiliul județean Prahova are specialiști în IT dar nu prea :)

Consiliul Județean Prahova are mari probleme cu sistemul informatic, specialiștii săi fiind, se pare, depășiți de problemele tehnice apărute la rețea :). Cel puțin așa reiese din contractele încheiate anul acesta cu firma Infinio Solutions din Ploiești. Astfel, în luna aprilie, instituția a organizat o selecție de oferte pentru „Servicii informatice de mentenanță pentru sistemul integrat de urbanism, pentru gestionarea relației cu cetățenii”. Singura firmă care a depus oferta, declarată și câștigătoare, a fost Infinio Solutions din Ploiești. Contractul a fost semnat pe 12 aprilie pe suma de 262.800 lei. 

WhatsApp Image 2017-10-11 at 09.45.46.jpeg

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 Pe 20 septembrie, Consiliul județean Prahova atribuie direct aceleiași firme un nou contract, pentru ”servicii de audit rețele informatice”. Suma este mai mică, de 100.400 lei și a fost justificată de probleme tehnice ale sistemelor informatice de la diferite departamente ale instituției publice. 

WhatsApp Image 2017-10-10 at 11.04.20 (1).jpeg

Și spitalul judeean de urgență Ploiești a avut nevoie de serviciile IT de la Infinio Solutions

Firma Infinio Solutions a încheiat în ultimii ani mai multe contracte importante cu instituții publice din Prahova. Astfel, în 2013, spitalul județean de urgență, condus atunci de Adrian Strâmbeanu, a semnat cu firma respectivă un contract de “Servicii de consultanță în managementul de proiect pentru proiectul Dezvoltarea Sistemului Informatic Medical prin servicii de e-sănătate în beneficiul locuitorilor Județului Prahova". Contractul a fost scos la licitație pe SEAP la data de 22.08.2013 și adjudecat la data de 07.10.2013. Valoarea pusă la bătaie de SJU Ploiești pentru acest contract: 550.000 de lei. Valoarea cu care Inifinio Solutions a câștigat: 496.000 de lei. Observatorulph.ro a publicat la vremea respectivă detaliile acestui contract AICI.

contract-seap-judetean.png

Cine este Infinio

Firma Infinio este controlată de mai puțin cunoscutul ploieștean Bogdan Mihail Mihăilescu, promovat de fostul ministru Gabriel Sandu în funcția de “președinte al Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale (ASSI)”. Pe internet găsiți destul de puține articole despre ce l-a recomandat pe tânărul ploieștean pentru această demnitate, un articol publicat de România Liberă în 2009 ieșind însă în evidență. Astfel, chiar a doua zi după ce Guvernul Boc a anuntat cu mare pompa desfiintarea mai multor agentii din stufosul aparat de stat cu scopul economisirii banului public pe timp de criza, una dintre agentiile ce urma sa dispara s-a grabit sa cheltuiasca 4,7 milioane de euro. Este vorba despre Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI), aflata in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), agentie care se ocupa de tot ce inseamna sistemele e-guvernare si e-licitatie, condusă atunci de Bogdan Mihăilescu. Sursa citată arăta că cei din conducerea ASSI au rămas indiferenți la apelurile repetate ale premierului Emil Boc pentru restrictionarea cheltuielilor bugetare pe fondul crizei, cumpărând 35 de computere si laptopuri, și făcând angajări de personal. 

Contracte pe bandă rulantă cu bani publici

Din același articol aflăm că ploieșteanul Bogdan Mihailescu era atunci unic asociat si administrator al unei firme de software, SC Software Phoenix Services SRL, Inainte de a fi fost numit presedinte al ASSI, Bogdan Mihailescu a fost director la firma SC BCOM Technologies SRL Ploiesti, care a castigat prin negociere directa, in 2007, un contract de circa 42.000 de euro cu Serviciul Public Finante Ploiesti. Numele lui Mihăilescu mai apare în presă în cadrul unui contract încheiat cu ANAF pentru „Servicii pentru dezvoltarea sistemului Automatic Exchange of Information (AEOI) în valoare de 1,5 milioane de lei, fără TVA (detalii AICI)

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg