marian-furcelea-constanta-lumanari-8.jpg

Un fost angajat al Primăriei Ariceștii Rahtivani a chemat în judecată OMV pentru obținerea unui certificat care, susține acesta, ar putea ajuta compania să obțină ”circumstanțe atenuante” în procesul privind moartea lui Marian Furcelea, copilul de 10 ani intoxicat mortal cu gaze de sondă. Reprezentanții OMV și cei ai Primăriei Ariceștii Rahtivani nu au răspuns solicitării redacției observatorulph.ro privind un punct de vedere.

Cristian Vasilescu, fost inspector de urbanism al Primăriei Ariceștii Rahtivani, a chemat în judecată mai mute persoane fizice și juridice, contestând o ordonanță a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești. Prin acest document a fost clasată o plângere depusă de acesta privind emiterea unui certificat de urbanism de către Primăria Ariceștii Rahtivani pentru o sondă ce urma să fie amplasată de OMV în vecinătatea celei unde a fost găsit un copil mort, intoxicat cu gaze, în februarie 2014.

”În perioada în care eram angajat ca inspector de urbanism la Primăria Ariceștii Rahtivani, colegul meu, Barbu Nicolai, a semnat un certificat de urbanism emis în decembrie 2014 pentru compania OMV privind construcția unei sonde în apropierea celei unde a murit copilul Marian Furcelea. Am depus la poliție și ulterior la Parchet o plângere prin care am atras atenția că în documentația depusă la primărie s-au omis aspecte importante, precum distanța foarte mică față de casele din jur sau sonda a cărei gaze l-au ucis pe copilul de 10 ani, pentru ca cei de la OMV să obțină circumstanțe atenuante în procesul aflat deja pe rol pentru ucidere în culpă”, susține Cristian Vasilescu.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pe 25 august anul acesta, Cristian Vasilescu a primit de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești decizia de clasare a plângerii formulate pentru fals intelectual, pe care a contestat-o ulterior în instanță. ”Prim-procurorul a folosit ca argument date eronate. Astfel, în decizia primită se arată că certificatul de urbanism pe care îl consider ilegal a fost emis în data de 15 decembrie 2014, înaintea tragediei. Fals! O simplă căutare pe internet i-ar fi indicat faptul că moartea copilului a fost constatată pe 27 februarie 2014, deci înainte de emiterea acestui certificat”, acuză Vasilescu.

Acesta a contestat ordonanța de clasare a cauzei la Judecătoria Ploiești, chemând în judecată pe fostul său coleg de la urbanism, firmele care au elaborat documentația necesară emiterii certificatului de uranism și OMV, beneficiarul documentului emis de Primăria Ariceștii Rahtivani. ”Nu mi se pare normal ca un act emis cu încălcarea legii să fie probă într-un proces penal” și-a justificat demersul Vasilescu.

Observatorulph.ro a solicitat punct de vedere Primăriei Aricetii Rahtivani și companiei OMV încă din data de 29 septembrie, însă până la apariția acestui articol nu am primit nicio reacție oficială.

Reamintim că Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus anul trecut trimiterea în judecată a OMV Petrom pentru ucidere din culpă, după ce un copil de nouă ani a murit intoxicat cu gaze lângă o sondă aparținând companiei în februarie 2014 (detalii AICI). 

Observatorulph.ro a publicat a doua zi după tragedie povestea lui Marian Furcelea AICI

După trimiterea în judecată pentru ucidere din culpă, reprezentanții OMV Petrom au susținut căPână la pronunţarea unei hotărâri definitive, de către instanţa de judecată, compania beneficiază de prezumţia de nevinovăţie şi va acţiona în vederea demonstrării nevinovăţiei sale. Pe tot parcursul urmăririi penale compania a colaborat cu organele de urmărire penală, oferind toate informaţiile şi documentele necesare.Compania va solicita în continuare şi va depune toate eforturile în vederea identificării persoanei care a deschis ventilul sondei”.

 

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg