Cum se exprimă un grup de profesori prahoveni (în limba… română)

0
8ee0e835-8018-4aec-997c-eb63f0dccd83.jpg

8ee0e835-8018-4aec-997c-eb63f0dccd83.jpg

Bănuiam noi ceva, dar acum avem confirmarea. În învățământul românesc sunt infiltrate forțe obscure, menite să ne destabilizeze prin îndobitocire.

Știm că educația românească este subfinanțată. Știm că salariile cadrelor didactice sunt de mizerie, neatractive pentru aspiranți de calitate. Vechile generații de dascăli sunt înlocuite cu specimene care au probleme și transpiră chiar și când trebuie să se iscălească. Nu generalizăm, pentru că avem convingerea că sunt și foarte mulți profesori tineri, dedicați aceste meserii nobile, care au acceptat să intre în sistem, cu speranța că starea deplorabilă se va schimba.

Nu despre cei buni vorbim astăzi, ci despre cei care au ajuns în învățământ, pentru că toate locurile pentru necalificați fuseseră ocupate. Chiar dacă vorbim despre școli care nu se ridică la nivelul unor pretenții, mai mult sau mai puțin subiective, considerăm a fi inacceptabil ca măcar limba română să nu fie cunoscută de unul care plimbă catalogul printr-o școală.

Am primit la redacție o sesizare venită din partea unor asemenea cadre didactice. Domniile lor ne solicitau sprijinul mediatic, susținând că nu și-au primit salariile. Am verificat cele spuse de ei și se confirmă. Nu aceasta este însă problema, ci felul în care a fost scrisă sesizarea. O atașăm acestui material, cu rugămintea să ne anunțați, în cazul în care aveți nevoie de traducere. 

Avem convingerea că, dacă ar fi rugat-o pe femeia de serviciu din școală să le redacteze sesizarea, nu ar fi ieșit un asemnea cataclism lingvistic. Ne pare sincer rău pentru cei care se simt lezați, însă suntem de părere că, cel sau cei care au scris acest text, nu doar că nu merită vreo formă de remunerare, ci ar fi necesar să vină cu bani de acasă, pentru grave prejudicii aduse învățământului românesc.

Dacă tot am publicat așa ceva, vă propunem și un mic exercițiu: câte greșeli identificați în text?

La un ministru ca Liviu Pop ”Genunche”… așa profesori.

8ee0e835-8018-4aec-997c-eb63f0dccd83.jpg

e1dcffe8-06b9-43a2-a06f-6278bcd4b92f.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău