anm-informare-ploi-abundente-22893.jpg

Prahova intră de la ora 16:00 sub cod portocaliu de vreme rea. Sunt așteptate căderi masive de precipitații, până la 70 de litri/mp, căderi de grindină și descărcări electrice.

UPDATE Ora 13:30 Prefectul județului Prahova a confirmat că există propunerea de închidere a școlilor.

,,Se va lua o decizie cu privire la întreruperea cursurilor în școli în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență", a declarat Mădălina Lupea, prefectul județului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

UPDATE Ora 12:30: Comitetul pentru Situații de Urgență se va întruni la orele 15.00.

La Prefectura Prahova a fost deja convocat comitetul pentru Situații de Urgență, printre măsurile propuse fiind și terminarea cursurilor din toate școlile din județ înainte de ora 16:00.

UPDATE ”Decizia de întrerupere a cursurilor ca urmare a codului portocaliu se poate lua doar de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență", a declarat pentru Observatorulph.ro, Horia Toma, inspectorul șef adjunct al IŞJ Prahova.

La Bucureşti decizia a fost deja luată. Cursurile se vor finaliza miercuri în școlile din Capitală în jurul orei 17,00, având în vedere avertizarea meteorologică, a transmis Mihaela Ciho, inspector general adjunct în cadrul IȘMB, la comandamentul convocat de municipalitate. 

Cursurile se vor finaliza miercuri în şcolile din Capitală în jurul orei 17,00, având în vedere avertizarea meteorologică, a transmis Mihaela Ciho, inspector general adjunct în cadrul IŞMB, la comandamentul convocat de municipalitate, scrie Agerpres.

Primarul general, Gabriela Firea, a afirmat, în cadrul reuniunii, că ar fi înţelept ca la ora 17,00 să se închidă cursurile pentru ca elevii să aibă timp pentru a ajunge acasă, în condiţiile în care avertizarea meteo indică faptul că în Bucureşti intervalul critic de instabilitate atmosferică va începe în jurul orei 20,00.

Ciho a spus că Inspectoratul Şcolar a transmis miercuri dimineaţa o notă de informare către toate unităţile de învăţământ din Capitală privind avertizarea meteorologică.

Rămâi pe observatorulph.ro ! Revenim cu decizia Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, în momentul în care aceasta va fi adoptată.