astra-poluare.jpg

Mai mulţi ploieşteni, din zona de sud a oraşului, ne-au sesizat cu privire la poluarea resimţită miercuri după amiază.

 

Mirosul puternic de produse petroliere i-a făcut pe oameni să intre în panică. Cei mai afectaţi au fost ploieştenii care locuiesc în apropierea fostei rafinării Astra. Aceştia ne-au spus că mirosul a scăzut în intesitate spre seară, când au încetat şi zgomotele specifice lucrărilor de dezafectare.

Nu este pentru prima oară când apar probleme în perimetrul menţionat, lucrările de dezafectare de la Astra, fiind cele care au mai produs stări de disconfort. Detalii AICI.

Reclamaţiile ploieştenilor şi materialele publicate de observatorulph.ro au determinat Garda de Mediu să aplice o amendă de 40.000 de lei firmei care se ocupă de lucrările de dezafectare de la Astra.

 

Tab Construct Demolări a fost sancționată cu 40 000 de lei pentru inexistența pereților metalici și a pânzei textile destinate izolării amplasamentului, poluarea solului atât lângă rezervoarele dezmembrate cât și în imediata apropiere a acestora cu reziduuri petroliere.

Totodată deșeurile rezultate din dezmembrări (table, conducte și țevi impregnate cu reziduuri petroliere) erau depozitate pe sol. Mai mult, reprezentanții Gărzii de Mediu au constat și scurgeri de reziduuri petroliere direct pe sol din rezervoarele dezmembrate.

Sesizăm pe acestă cale autorităţile de mediu, urmând să aflăm dacă sursa mirosurilor insuportabile este aceeaşi, sau poluarea de astăzi provine de la alte rafinării de lângă Ploieşti.

 
 

Exclusiv
  • Miercuri, 17 Ianuarie 2018
  • De Roxana Tănase

Poluare confirmată de APM Prahova în zona Brazi

Valoarea medie anuală a indicatorului benzen măsurată în stația PH4 - Primăria Brazi a fost depășită față de valoarea limită anuală, potrivit Agenției de Protecție a Mediului Prahova. Pentru prima...