aboneaza-te la ziarul fara reclame

astra-poluare.jpg

Mai mulţi ploieşteni, din zona de sud a oraşului, ne-au sesizat cu privire la poluarea resimţită miercuri după amiază.

Mirosul puternic de produse petroliere i-a făcut pe oameni să intre în panică. Cei mai afectaţi au fost ploieştenii care locuiesc în apropierea fostei rafinării Astra. Aceştia ne-au spus că mirosul a scăzut în intesitate spre seară, când au încetat şi zgomotele specifice lucrărilor de dezafectare.

Nu este pentru prima oară când apar probleme în perimetrul menţionat, lucrările de dezafectare de la Astra, fiind cele care au mai produs stări de disconfort. Detalii AICI.

Reclamaţiile ploieştenilor şi materialele publicate de observatorulph.ro au determinat Garda de Mediu să aplice o amendă de 40.000 de lei firmei care se ocupă de lucrările de dezafectare de la Astra.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Tab Construct Demolări a fost sancționată cu 40 000 de lei pentru inexistența pereților metalici și a pânzei textile destinate izolării amplasamentului, poluarea solului atât lângă rezervoarele dezmembrate cât și în imediata apropiere a acestora cu reziduuri petroliere.

Totodată deșeurile rezultate din dezmembrări (table, conducte și țevi impregnate cu reziduuri petroliere) erau depozitate pe sol. Mai mult, reprezentanții Gărzii de Mediu au constat și scurgeri de reziduuri petroliere direct pe sol din rezervoarele dezmembrate.

Sesizăm pe acestă cale autorităţile de mediu, urmând să aflăm dacă sursa mirosurilor insuportabile este aceeaşi, sau poluarea de astăzi provine de la alte rafinării de lângă Ploieşti.

Eveniment
  • Miercuri, 16 Mai 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Un nou incendiu în curtea rafinăriei Astra-FOTO

Un nou incendiu a izbucnit miercuri dimineață în curtea rafinăriei Astra din Bariera București.  Potrivit ISU Prahova, ard mai multe reziduri petroliere pe o suprafață de aproximativ 40 de metri...