cross-66700_960_720.jpg

Spre sfârșitul celui de-al doilea război mondial, cel puțin 12 soldați au fost îngropați într-o livadă, pe hotarul comunelor Surani și Ariceștii Zeletin.

 

Cei mai bătrâni locuitori își amintesc că aceștia au murit în urma confruntării cu trupele rusești, fiind îngropați în punctul cunoscut ca fiind vârful stânii sau vârful cu cruci.

Identitatea soldaților nemți uciși atunci nu este cunoscută, până acum autoritățile române nefăcând niciun demers în acest sens.

Raluca Dragomir a povestit pentru observatorulph.ro ce își amintește tatăl său, care s-a născut și a crescut în comuna Ariceștii Zeletin.

 

”Am asistat, recent, la o discuție dintre tatăl meu și mai mulți localnici în vârstă, despre soldații nemți care au fost împușcați de cei ruși la sfârșitul celui de-al doilea război mondial între satul Albinari și comuna Surani. Aceștia se retrăgeau spre Transilvania, când au fost surprinși de armata rusă.

Timp de câteva zile, aceștia s-au ascuns într-o livadă de la marginea satului Albinari, localnicii lăsându-le pe prispă câte ceva de mâncare. Până la urmă cel puțin 12 dintre ei au fost împușcați și îngropați în zona vârful stânei. Ar fi bine pentru rudele lor ca trupurile să fie repatriate în Germania”, ne-a transmis Raluca Dragomir.

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere Ambasadei Germaniei la București.

 

foto cu caracter ilustrativ

 

Social
  • Luni, 22 Ianuarie 2018
  • De Andra Ilie

Ninge în Prahova. Când expiră codul galben

Prahova se află sub cod galben de lapoviță și ninsoare și vânt puternic. Avertizarea meteo, valabilă în special pentru zona de munte a județului expiră luni seară, la ora 22:00. În această perioadă,...

Eveniment
  • Duminică, 21 Ianuarie 2018
  • De Mihai Popescu

Incendiu într-un apartament din Ploiești. UPDATE

Un apel la 112 a anunțat în jurul orei 16:00 că într-un apartament din Ploiești a izbucnit un incendiu. Potrivit primelor informații, apartamentul este situat într-un imobil de pe strada Torcători. La fața...

Viața Prahovei
  • Duminică, 21 Ianuarie 2018
  • De Roxana Tănase

Cod galben de ceață în Prahova

După perioada de ploi, lapoviță și ninsori, Prahova se află sub cod galben de ceață, potrivit meteorologilor, care au emis o atenționare valabilă până la ora 11.00. Ceața, spun meteorologii, determină...