Cheltuieli de aproape 100.000 de euro la Parcul Municipal Vest pentru șase luni de (ne)funcționare

0
parc-vest.jpg

parc-vest.jpg

Parcul Municipal Vest, care momentan nu și-a dovedit în niciun fel utilitatea, este pe de altă parte un consumator destul de mare de fonduri de la bugetul local. În primele șase luni de la inaugurare, municipalitatea ploieșteană a plătit peste 445.000 de lei numai pentru curentul electric și pentru salarii.

Realizat cu fonduri europene, dar și cu bani de la bugetul local, Parcul Municipal Vest reprezintă o investiție vehement criticată de ploieșteni, mai ales acum pe timpul verii, când plimbările prin parc, la temperaturi de peste 39 de grade Celsius, reprezintă un adevărat pericol. 

Citește și: Explicația primarului Dobre pentru dezastrul de la Parcul Vest

Parcul nu este prevăzut cu zone unde poți să stai la umbră, nu este dotat cu cișmele și nici măcar nu poți să cumperi o sticlă cu apă, în lipsa magazinelor, care sunt interzise în incintă.

De la momentul în care a fost dat în funcțiune, aici nu a fost organizat niciun concert, în ciuda faptului că parcul dispune și de o scenă, ce-i drept una extrem de mică. 

În plus, chiar dacă a fost inaugurat și pasajul de la Gara de Vest, momentan, în zonă nu circulă niciun mijloc de transport în comun. 

Prin urmare, cel puțin la această oră, utilitatea parcului, spun ploieștenii, nu există. Cu toate acestea, lunar, municipalitatea suportă cheltuieli destul de mari, bineînțeles din bugetul local.

Astfel, numai în perioada octombrie 2016 – martie 2017, Primăria Ploiești a plătit pentru curentul electric 139.655 de lei, iar pentru plata salariilor aferente în același interval suma a fost de 305.594 de lei, conform răspunsului dat de Primăria Ploiești, pe statul de plată figurând lunar între 32 și 43 de angajați. De la inaugurarea care a avut loc în luna iunie 2016 și până acum, sumele alocate pentru Parcul Municipal Vest sunt însă mult mai mari.

Calculul sumelor alocate pentru Parcul Municipal Vest, cu siguranță, a reprezentat o operațiune dificilă, dat fiind faptul că răspunsul Primăriei Ploiești a venit la mai bine de patru luni de la momentul în care a fost adresată solicitare.

Cât privește diferențele salariale de la o lună la alta, explicația poate fi pusă pe creșterile salariale. Prin urmare, în baza aceluiași considerent, luna august 2017 va aduce o notă de plată mult mai mare la Parcul Municipal Vest, având în vedere că la penultima ședință a Consiliului Local s-a aprobat o nouă majorare salarială.

Costurile de realizare a Parcului Municipal Vest s-au cifrat la peste 70 milioane lei, din care aproape 50 milioane au venit din fonduri europene, iar din bugetul local au fost suportate peste 20 de milioane de lei, ca urmare a faptului că lucrările nu au fost finalizate la timp. 

Citește și: Parcul Municipal Vest din Ploiești s-a umplut iar de bălării. FOTO

Pentru problemele descoperite la Parcul Municipal Vest, municipalitatea ploieșteană a solicitat efectuarea unei expertize.

adresa-raspuns-primaria-ploiesti.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău