cd50f3da-2336-4340-837a-16cc7156238e.jpg

Oamenii dornici de distracţie şi relaxare au umplut Bulevardul Independenţei din Ploieşti, încă din prima seara. Pe scenă au urcat Spitalul de Urgenţă şi Hara, însă spectacolul a fost compromis de sonorizarea de foarte slabă calitate.

 

Atât Dan Helciug de la Spitalul de Urgenţă, cât şi Flavius Buzilă de la Hara, sunt doi vocalişti care comunică foarte mult cu publicul. Era vizibil de la începutul fiecărui concert că cei doi au făcut eforturi să compenseze problemele apărute, cu o interacţiune cât mai bună cu publicul care a sesizat că lucrurile nu sunt tocmai în regulă. Microfonii dese, decalaje de nivel de sunet între instrumente, distorsiuni ale sunetului, mai ales în boxele din dreapta scenei, dar mai ales o cădere totală de sunet la a doua piesă a recitalului Hara. Componenţii trupei au continuat să cânte, pentru că în monitoarele de scenă, ei aveau control, fără să ştie că publicul nu mai aude. Au fost însă atenţionaţi că sistemul are probleme serioase şi au luat o pauză de aproximativ 10 minute. Din păcate,o bună parte din public a plecat.

Trebuie să spunem că în timpul oricărui concert, pot exista avarii de natură tehnică, însă sunt imediat adoptate soluţii de backup. În asamblu însă, calitatea sonorizării întregului show a lăsat de dorit. Cam asta se întâmplă când soluţiile tehnice sunt alese prin licitaţie, iar criteriile ţin de preţ şi mai puţin de calitate. Astăzi va fi cea de a doua zi de festival, iar pe scenă vor urca Bere Gratis şi Vama, două trupe cu pretenţii care nu acceptă să cânte în orice condiţii. În special pentru publicul care îşi doreşte calitate nu cantitate, sperăm ca problemele de aseară să fi fost doar accidente nefericite, deşi calitatea reglajelor ţine de profesionalism. 

 

Aşa arăta vineri seara momentul în care o parte din public a ales să plece: