pasajrutier-buda-centura-ploiesti.jpg

Autoritățile județene vor construi un pasaj suprateran peste cea mai periculoasă intersecție de pe centura de Vest a Ploieștiului. Măsura vine la pachet cu închiderea giratoriului de la Metro și construcția altuia în zona benzinăriei Lukoil.

Este vorba de intersecția DN 1, km 66 (centura Ploieștiului) cu DJ 101I (drumul de acces spre Buda), unde frecvent se produc numeroase accidente soldate cu victime și avarierea mașinilor.

 

Conducerea Consiliului Județean Prahova a depus la Ministerul Dezvoltării proiectul pentru construirea unui pasaj suprateran, în lungime de 201 metri.

”Dacă vom primi finanțare prin PNDL vom scoate imediat proiectul la licitație. Sperăm ca până la sfârșitul anului viitor acest pasaj rutier să fie finalizat” a declarat, pentru observatorulph.ro, Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Acesta a lansat și un „Concurs” de sesizare a gropilor de pe drumurile județene.

Reamintim că, după ani de zile în care au murit mai multe persoane și alte zeci au fost rănite, giratoriul de la Metro se va închide circulației rutiere pe sensul de intrare dinspre Brașov.  Măsura va fi luată de CNAIR după amenajarea unui sens giratoriu pe centura de Vest a Ploieștiului, în zona stației de carburanți Lukoil. 

Detalii aici: Giratoriul morții de la Metro se va închide. Cum se modifică accesul în Ploiești din DN 1

Așa arată planul viitorul pasaj rutier:

pasajrutier-buda-centura-ploiesti.jpg