impozit-locuinte.jpg

Ploieștenii se pare că au un simț al proprietății mult mai dezvoltat, deși peste hotare cei mai mulți preferă închirierea de apartamente sau de case. La capitolul cel mai mare impozit care trebuie plătit pentru o clădire la Ploiești, în evidențele SPFL, figurează un ploieștean care scoate anual din buzunar 16.441 lei. Adică, echivalentul impozitului pentru 121 de apartamente cu două camere sau a impozitului pentru 80 de apartamente cu trei camere...

Conform datelor înregistrate la Serviciul Public Finanțe Locale, la finele lunii aprilie, la Ploiești figurau în evidențe 105.159 persoane cu o locuință, 11.201 persoane cu o clădire în afara clădirii de domiciliu, 1.779 de ploieșteni cu două clădiri în afara clădirii de domiciliu, 482  de ploieșteni cu trei clădiri în afara clădirii de domiciliu și 288 de ploieșteni cu peste trei clădiri în afara clădirii de domiciliu.

 

Citește și: Cât este impozitul pe garsoniere și apartamente la Ploiești în 2017

Cel mai mare impozit la capitolul clădiri, când vine vorba despre persoane fizice, revine unui ploieștean care, anual, trebuie să scoată din buzunar 16.441 lei, echivalentul a peste 3.600 de euro. Trebuie spus că impozitul se calculează în funcție de suprafața construită, dar și de zonă și de utilități.

Iar ca să vă dați seama cât de mare este suprafața pentru care se plătește un astfel de impozit trebuie spus că, anul acesta, ca urmare a reducerii taxelor și impozitelor locale cu 10%, pentru un apartament cu două camere impozitul este de 135 de lei, iar pentru un apartament cu trei camere, cu o suprafață de 90 mp, impozitul este de 203 lei. 

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Negociere directă pentru iluminatul public

De mai bine de două săptămâni la Ploiești nu asigură nimeni mentenanța iluminatului public. Până la finalizarea licitației, Primăria, prin RASP,  va demara o procedură pentru desemnarea unui...