romeli-petre.jpgApar detalii înfiorătoare despre modul în care opera rețeaua de traficanți de persoane și proxeneți pe teritoriul Marii Britanii și care a fost destructurată de procurorii DIICOT Ploiești, cu sprijinul ofițerilor BCCO și al polițiștilor londonezi.

 

Rețea de traficanți de persoane destructurată de procurorii ploieșteni. Fete obligate să se prostitueze în Londra

Potrivit presei britanice, printre victimele rețelei se numără și o minoră care în momentul în care a fost racolată avea doar 14 ani. 

 

Ea a declarat anchetatorilor că a fost abuzată fizic și psihic de membrii rețelei care o amenințau constant că familia ei va avea de suferit în cazul în care nu cooperează cu ei și refuză să se prostitueze. Aceasta a mai declarat că ajunsese să aibă până la 15 clienți pe zi.

Fata, care acum are 15 ani, a mai declarat că era bătută constant și trasă de păr, agresorii umplându-i corpul de vânătăi.

Ancheta în cazul româncelor obligate să se prostitueze în zona Paddington din Londra a pornit de la declarația unei femei, victimă a rețelei, care a reușit să fugă dintr-un bordel din Paddington și care a alertat Poliția.

Aceasta a declarat autorităților că a fost atrasă în Londra cu promisiunea că va lucra la restaurant, dar în final a ajuns să practice prostituția pe străzile din Paddington. 

În total nouă fete au fost victimele rețelei de trafic de persoane și prostituție. Capii rețelei sunt: Romelia Radu în vârstă de 32 de ani, Petre Niculescu 39 de ani și George Mărăcineanu 47 de ani

foto: Petre Niculescu și Romelia Radu