colectare-selectiva-prahova.jpg

O locuitoare a comunei Păulești a postat pe Facebook imaginea unei mașini a operatorului de salubritate în care ajung, la grămadă, deșeurile care pot fi reciclate (hârtie, plastic, sticlă).

 

UPDATE Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a reacționat după publicarea acestui articol.

”Potrivit caietului de sarcini, operatorul are obligația de a încărca deșeurile colectate selectiv în camere diferite ale mașinilor de transport. Vom verifica dacă se întâmplă acest lucru, în caz contrar agentul economic va fi sancționat!” a declarat Toader pentru observatorulph.ro.

 

Mesajul acesteia este cât se poate de îndreptățit: ”Cum e posibil asa ceva!!! De ce ma mai chinui eu sa le sortez?”

Practic, deși locuitorilor tuturor localităților din Prahova, inclusiv la Ploiești, unde a fost implementat programul de către Consiliul Județean Prahova li s-a solicitat colectarea selectivă a deșeurilor, fiind amenajate platforme speciale cu pubele destinate materialelor reciclabile, acestea sunt adunate din teritoriu în același mijloc de transport!

La solicitarea observatorulph.ro, reprezentanții operatorului de salubritate Rosal susțin că așa a fost întocmit caietul de sarcini în baza căruia s-a câștigat licitația, programul fiind finanțat din fonduri europene.

”Conform contractului, noi suntem obligați să colectăm aceste deșeuri și să le transportăm la stația de sortare. Trebuie să știți că plătim firmei care deține stația o taxă pentru fiecare tonă de deșeuri pe care o trimitem la ei.
Nu pot să comentez dacă este bine sau este rău. Așa a fost gândit și licitat acest master-plan județean de management al deșeurilor. Cei care vă pot lămuri sunt cei de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova”. Ei au conceput master-planul și ei îl gestionează în acest moment.
Noi facem ceea ce ne-am asumat prin contract”, ne-a declarat Cătălin Ioniță, directorul Rosal Ploiești.

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere conducerii Consiliului Județean Prahova pentru această situație care poate fi descrisă, fără nicio exagerare doar așa: noaptea minții!