consiliul-judetean-prahova-deplasare-germania-euro-prahova.jpg

Evenimentul ar urma să aibă loc, dacă proiectul va fi aprobat de aleșii județeni, în perioada 24 - 25 iunie, la Heidelberg, în Germania, unde se dorește organizarea Euro-Prahova.

 

La capitolul deplasări peste hotare se pare că nu ne întrece nimeni, când vine vorba despre administrația locală și județeană.

Citește și: Viceprimarii Ploieștiului și mai mulți angajați ai Primăriei au plecat în Germania

Mai nou, scopul organizării Euro-Prahova este acela, potrivit proiectului de hotărâre care ar urma să fie supus votului în ședința de mâine a Consiliului Județean, „de promovare a domeniilor reprezentative pentru dezvoltarea economico-socială a județului prin promovarea potențialului economic şi a mediului de afaceri, de promovarea oportunităţilor oferite de Consiliul Judeţean Prahova, dar și de promovarea relațiilor de parteneriat și cooperare cu autorități publice
reprezentative din Landul Baden- Württemberg, orașul Heidelberg, Germania”. 

Special pentru organizarea acestui eveniment au fost estimate costuri de 200.000 de lei, adică aproximativ 45.000 de euro, bani de la bugetul județului, la care se vor adăuga și alte cheltuieli având în vedere că se dorește participarea și a altor instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Prahova. Este vorba includerea în proiect a Muzeului Județean de Artă Prahova “Ion Ionescu Quintus”, a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, a Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova, a Bibliotecii Județeane “Nicolae Iorga” Prahova, a Centrului Județean de Cultură Prahova, a Teatrului “Toma Caragiu” Ploiești, a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiești, precum și a unor meșteri populari și meșteșugari. Am făcut această precizare pentru că fiecare instituție are prevăzut în bugetul pe 2017 fonduri separate pentru deplasările în străinătate.

La capitolul costuri, în proiectul de hotărâre care va fi supus votului în ședința de mâine a Consiliului Județean Prahova, se precizează că suma de 200.000 de lei va fi folosită pentru materiale de promovare a oportunităților și pentru cheltuielile legate de deplasare. În plus, evenimentul ar urma să aibă loc în aceeași perioadă cu Festivalul Carpato-Dunarean organizat de către Asociația Culturală “Alexandru Ioan Cuza” din Heidelberg,Germania.

Trebuie spus însă că aceasta nu este singura vizită peste hotare propusă în acest an de Consiliul Județean Prahova.

Citește și: Cât costă deplasarea în SUA a consilierilor județeni - devizul estimativ

Aleșii județeni au aprobat la ședința trecută o altă deplasare, în SUA, pentru participarea la Festivalul România pe Broadway New York ediția a XVIII-a, care ar urma să aibă loc în luna mai 2017. Strict pentru această deplasare a fost aprobată o sumă estimativă de 185.000 de lei, respectiv de peste 44.000 de dolari.