WhatsApp Image 2017-04-24 at 14.09.35.jpeg

Clădirea în care va funcționa Teatrul de copii Ciufulici din Ploiești a fost modernizată și, după patru ani de la începerea lucrărilor, va fi dată în folosință.

 

Astfel, primul spectacol în noua locație de pe B-dul Independenţei, lângă sediul Finanţelor Publice, este programat pentru data de 7 mai, când cei mici sunt așteptați la spectacolul ,,Lampa lui Aladin".

Modernizarea teatrului a început în 2013, grație unei sponsorizări a Fundației Timken. Clădirea se afla într-un stadiu avansat de degradare, fiind multă vreme destinată atelierelor de tâmplărie și pentru depozitarea decorurilor Teatrului Toma Caragiu. Inițial, în această clădire a funcționat Teatrul de Revistă, iar Teatrul Ciufulici a fost înființat mult mai târziu, în 1965 și, o bună bucată de timp, spectacolele pentru copii au avut loc în clădirea din apropierea Hotelului Prahova, imobil care a fost retrocedat.

 

Se redeschide Teatrul de Copii “Ciufulici” din PloieștiSe redeschide Teatrul de Copii “Ciufulici” din Ploiești

De atunci însă s-au schimbat multe lucruri. Păpușile folosite în spectacole, inițial din cârpe și din lemn, au fost înlocuite, la fel ca și decorurile. În ciuda faptului că de mai mulți ani spectacolele au avut loc în diverse săli din Ploiești, niciodată nu au lipsit spectatorii. Asta și grație unor oameni inimoși care au făcut din meseria de actor un adevărat spectacol pentru cei mici.

Noua sală de spectacole are 150 de locuri, iar spațiul este generos.

Duminica, 7 mai, potrivit directorului Teatrului Toma Caragiu, Mihaela Rus, la Teatrul Ciufulici vor avea loc două spectacole, de la 10.30 și de la 12.00. Pentru că este de așteptat să se joace cu casa închisă, ploieștenii pot cumpăra din timp bilete de la agenția teatrului.

WhatsApp Image 2017-04-24 at 14.08.30.jpeg

WhatsApp Image 2017-04-24 at 14.08.51.jpeg

WhatsApp Image 2017-04-24 at 14.09.20.jpeg

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Negociere directă pentru iluminatul public

De mai bine de două săptămâni la Ploiești nu asigură nimeni mentenanța iluminatului public. Până la finalizarea licitației, Primăria, prin RASP,  va demara o procedură pentru desemnarea unui...