autist caz judetean

O mămică din Ploiești a postat pe Facebook o filmare în care surprinde momentul în care este dată afară din spitalul județean după ce medicul stomatolog de la UPU ar fi refuzat să-i trateze copilul pentru că era autist.

 

UPDATE 2 În urma primelor cercetări a rezultat faptul că medicul a consultat pacientul, dar că înainte de o intervenție chirurgicală era necesar tratamentul cu antibiotice. Nemulțumită de recomandarea medicului, mama a început să filmeze și să facă acuzații nefondate.Vezi aici reacția conducerii județeanului în scandalul copilului autist: doctorul a procedat corect!

UPDATE 1 Surse: Medicul nu-l putea opera pe loc pe copilul autist pentru că era agitat

Postarea mamei indignate:

 

”Am fost data afara din spital cu copilul de mana motivul nu ii trateaza maseluta plina de infectie pt ca este autist! Va rog distribuiti sa nu se mai intample asa ceva si cu alti copilasi! Am fost impinsa mi s-a smuls telefonul din mana!”

Reacția conducerii spitalului: dacă este adevărat, medicului i se va desface contractul de muncă

Contactat de observatorulph.ro, managerul spitalului județean, Marius Niculescu, a declarat că se va face o anchetă internă. ”Am aflat de acest incident și se va constitui o comisie de anchetă internă pentru a investiga acest caz. A fost contactată persoana care a făcut filmarea pentru a veni la spital și a ne oferi detalii. Evident, va fi ascultat și medicul acuzat că a refuzat să presteze serviciul medical. Dacă se va dovedi că mama respectivă are dreptate, cu părere de rău pentru doamna doctor, se va merge ca sancțiune până la desfacerea contractului de muncă”. Același punct de vedere l-a ofert și Florin Pușcariu, directorul medical al județeanului, cu mențiunea că acesta  nu consideră normal filmarea în zona de triaj a pacienților din UPU.

 

Observatorulph.ro a solicitat conducerii județeanului să facă publice rezultatele anchetei interne.
Publicația noastră nu va face public numele medicului acuzat că ar fi refuzat tratarea copilului autist  până la clarificarea circumstanțelor în care s-a produs incidentul care a devenit viral pe rețelele de socializare.

 

Eveniment
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Andra Ilie

Accident la intrare în Ploiești, în zona Metro

Două mașini au fost implicate, în această seară, în jurul orei 18:50, într-un accident pe DN 1, km 6, intrarea în Ploiești. Din primele informații, accidentul s-a produs în zona giratoriului de la...