marturie alexandru

Duminică seara un tânăr în vârstă de 20 de ani a fost snopit în bătaie în centrul Ploieștiului de mai multe persoane. 

 

Totul s-a întâmplat în jurul orei 19,30 și ar fi pornit de la un conflict verbal pe care victima agresiunii l-ar fi avut cu o tânără pe bulevard, în zona rondului 2. 

Observatorul Prahovean a reușit să stea de vorbă cu Alexandru S., tânărul bătut în centrul Ploieștiului, chiar în fața Palatului Culturii.

 

Victima a mărturisit că se afla împreună cu mai mulți prieteni în stația TCE de pe bulevard și aștepta un autobuz către centru. Ghinionul a făcut ca în aceiași stație de autobuz să se mai afle și o tânără de vârstă apropiată cu a lui, care, susține acesta, ar fi început să-i adreseze injurii fără motiv și să-l jignească pe motiv că ar fi de etnie romă. 

Alexandru S. susține că nu a dat curs provocărilor și s-a urcat în autobuzul 32 alături de prietenii săi, iar tânăra a rămas în stație. Mai mult decât atât, în stația respectivă ar mai fi existat și alți cetățeni care au fost martori la întreaga situație și care pe durata călătoriei până în centru i-ar fi transmis că a procedat corect, tânără jignindu-l fără motiv și provocându-l.

În momentul în care Alexandru a coborât în stația din fața magazinului Omnia, tânără care l-ar fi jignit pe bulevard îl aștepta alături de tatăl său și mai mulți prieteni ai acestuia din urmă. Fără prea multe explicații tatăl adolescentei ar fi sărit la bătaie, iar un prieten al bărbatului l-ar fi lovit cu un briceag în zona capului, mai susține Alexandru. Au urmat 15 minute de pumni și picioare până când tânărul a reușit să fugă spre parcul Foamei, loc în care a fost văzut plin de sânge de un taximetrist. Acesta a fost cel care a anunțat prin 112 evenimentul. 

În urma apelului la fața locului s-a un echipaj al Ambulanței care l-a dus pe Alexandru la Spitalul Județean, dar și un echipaj al Poliției care a demarat cercetările. 

Alexandru susține că a fost bătut în total de cinci persoane cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani și că el nu ar fi lovit-o pe adolescenta care îl provoca. 

Poliția a deschis un dosar penal pentru loviri și alte violențe și a identificat două dintre persoanele implicate în scandal. Totodată au fost aplicate și sancțiuni pentru încălcare legii privind tulburarea liniștii și ordinii publice. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt. 

Marți vom reveni cu noi detalii despre bătaia care a avut loc duminică în centrul Ploieștiului!