incatusat-de-politisti.jpg

Violatorul uituc, pedofilul lăudăros, hoțul cu gura mare sau criminalul zgârcit reprezintă doar o mică parte din grupul infractorilor din Prahova prinși de anchetatori din cauza unor greșeli care i-au dus, în cele din urmă, în spatele gratiilor. Fie că și-au uitat câte un obiect de vestimentație la locul faptei, fie că au ținut neapărat să păstreze pantalonii plini de sângele victimei doar pentru că erau „de firmă” sau au fost atât de generoși încât au invitat și pe alții să participe la orgii sexuale,  mulți dintre criminalii Prahovei se pot aranja în șir într-un top al celor mai fraieri infractori.

 

Pe ultimul loc se plasează Sorin Stanciu, criminalul și violatorul de copii din Provița de Sus, care, în urmă cu doi ani a nenorocit o fetiță de doar 11 ani, pe care a batjocorit-o ziua în amiaza mare, pe drumul dinspre școală spre casă. La locul faptei indicat de copilă (pe marginea gârlei care taie comuna în două), într-un gard a fost găsită o șapcă. Obiectul a fost recunoscut de localnici ca aparținând lui Sorin Stanciu. Cum bărbatul mai avea la activ o faptă similar (viol urmat de crimă), polițiștii s-au dus direct la autorul violului și l-au reținut pe loc. Un an mai târziu și-a primit și pedeapsa: 20 de ani de închisoare.

Violatorul din Provița

violator-provita.jpg

 

Păstrând același registru, al violatorilor de copii, ne îndreptăm către Breaza, acolo unde o tânără cu ceva afecțiuni psihice și-a oferit trupul, dar și propriul copil (o fetiță de 7 ani) bărbaților care aveau astfel de deviații sexuale. Despre ororile la care participa copila s-a aflat după ce, unul dintre bărbații care au găzduit-o pe tânăra și pe fetița ei în apartament a început să se laude bărbaților din cartier că are parte de plăceri deosebite, iar cine poftește, poate să participe nestingherit. În acest caz a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru viol și corupere sexuală doar Viorel Mărgărit, un bărbat de 49 de ani, deși în Breaza se spune că în povestea aceasta ar fi fost implicați mult mai mulți bărbați, unii trecuți bine de vârsta tinereții.

Citește și Gestul făcut de un șofer a atras atenția polițiștilor din Ploiești. Ce au descoperit

Pe podium, dar pe locul al treilea, poate sta fără probleme Vasile Pascale, bărbatul care și-a omorât amanta după care i-a abandonat trupul pe un câmp de la ieșire din Ploiești. Deși și-a construit un alibi care să-i “zăpăcească” pe polițiști (a plecat la Mamaia chiar în ziua crimei, împreună cu iubita oficială) Pascale și-a păstrat bermudele  în bagaj deși erau pline de sângele Tatianei, femeia pe care o omorâse. Mai mult, acesta le-a spălat în baia din hotel cu o perie din lemn chiar de față cu iubita lui, fără să se gândească la faptul că gestul său ar putea stârni suspiciuni. Și chiar acest lucru s-a și întâmplat, pentru că iubita lui Pascale a mărturisit ulterior anchetatorilor că I s-a părut foarte ciudat că Vasile își spală niște bermude cu o perie din lemn cumpărată special. Mai mult, Pascale a fost atât de lacom încât a păstrat chiar și portofelul victimei, deși femeia avea acolo doar carduri oferite de centrele comerciale pentru fidelizarea clienților.

 

Vasile Pascale

vasile-pascale.jpg

Citește și Tupeu sau prostie? A condus beat mașina avariată până la Poliție

 

Medalia de argint o primește George Ploscaru, hoțul bijuteriilor cu diamante din Paris. A făcut atât de multe greșeli, după lovitura de maestru din capitala Franței, încât merită un loc pe podium. După ce a reușit să vândă prin Europa trei din cele patru bijuterii furate, Ploscaru intră în România și începe să se laude în stânga și în dreapta că a dat o lovitură de geniu și că este în căutarea unui cetățean foarte bogat dispus să plătească o avere pe un obiect de calitate. Totul în condițiile în care presa pariziană urla că dintr-o bijuterie din Paris au fost furate pietre prețioase în valoare de 5 milioane de euro. Din gură în gură, informația că un individ din București caută un om cu bani care să cumpere ceva de valoare a ajuns la unul dintre informatorii DIICOT. De aici, totul este poveste. O altă greșeală pe care nu o fac hoții profesioniști a fost că inelul, evaluat la aproape 2 milioane de euro, a fost păstrat de Ploscaru chiar în apartamentul în care locuia, împăturit într-un șervețel din hârtie.

George Ploscaru

ploscaru-465x390.jpg

Pe primul loc și, practic, imposibil de detronat prea curând se plasează Alexandru Tănase și Ionuț Lazăr, cei doi adolescenți care au dat peste un geamantan plin cu un milion de euro, dar care nu au realizat ce valoare au în mână. Pentru că erau analfabeți, au aranjat banii pe culori și au mers la chefuit într-o cârciumă obscură din Valea Călugărească, acolo unde locuiau. Au petrecut până în zori cu lăutari cărora le-au oferit bani așa cum văzuseră ei că fac interlopii adevărați: fără număr. Pentru că petrecerea lor de pomină a ajuns la urechile băieților mai mari din sat, cei doi au fost urmăriți și jefuiți. Au scăpat  totuși cu o sumă de bani, așa că au mers la magazin de unde și-au cumpărat treninguri și adidași și apoi au ascuns result  banilor în peretele casei. La percheziție, polițiștii n-au mai găsit prin pereți decât câteva zeci de mii de euro, diferența nefiind nici măcar acum, la mai bine de cinci ani de la comiterea faptei, găsită.

Unul din autorii furtului de un milion de euro:

furt milion

 

Eveniment
  • Sâmbătă, 02 Decembrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Autostopiștii criminali au fost prinși. Sunt elevi!

Un bărbat a fost ucis și soția sa a fost grav rănită, în urmă cu o săptămână, de doi autostopiști, care astăzi au fost reținuți. Ei sunt doi tineri de 16 și 18 ani, la data săvârșirii faptei ambii...