La nici 20 de ani, Mădălin Bogdan Ghiță, tânărul din Ploiești care a devenit peste noapte o vedetă națională după ce a fost indicat drept promotorul în Prahova al jocului Balena Albastră, are în spate o poveste ruptă din filme.

 

De doi ani de zile este prezență constantă la protestele organizate în Ploiești, începând cu momentul incendiului de la Colectiv și până în iarna acestui an când, zile la rând a mobilizat prin intermediul internetului, sute de oameni care au ieșit în stradă pentru a-și arăta nemulțumirea împotriva ordonanței 13 care dezincrimina abuzul în serviciu. El este convins că, faptul că a fost atât de activ din punct de vedere social, a fost luat în vizor de cei care nu au aprobat implicarea și au încercat să se răzbune atrăgându-l în cursa jocului Balena Albastră.

Puțini sunt cei care știu care este adevăratul motiv care îl mână în luptă pe Bogdan. Nu un interes ascuns, nu vreun partid politic și nici vreo dorință de afirmare l-au scos în stradă, ci crezul că va reuși să distrugă ceea ce era să-i omoare mama: indolența și nepăsarea autorităților.

"În urmă cu doi ani, mama mea, care lucra atunci la un abator, a contactat un virus care aproape a omorât-o. Pur și simplu nu mai putea mânca nimic. Ajunsese piele și os. A fost internată la Spitalul Județean din Ploiești unde medicii i-au spus tatălui meu că nu mai are nicio șansă să trăiască. A stat aici internată aproape o lună, după care tata a decis să o interneze la spitalul Boldescu (secția ORL a Spitalului Județean nr.r). Nici aici nu s-a rezolvat mare lucru, așa că am transferat-o în București la un spital privat, unde, la fel, nu ni s-au dat multe șanse. Am avut norocul că tata s-a întâlnit cu un prieten vechi, medic care l-a sfătuit să o interneze pe mama la Floreasca pentru a I se face niște dilatații, " povestește Bogdan.

 

Tânărul spune că mama lui nu a rezistat tratamentului și a fost declarată decedată.

"În ziua aceea nu eram la spital, dar eram la București. Aveam o acțiune la Rapid. M-a sunat tata și mi-a zis să vin repede la spital că mama....Când am ajuns la spital, tata mi-a zis că mama este la morgă, doar că, la un moment dat am auzit o voce de femeie care striga și i-am spus tatălui meu că este mama cea care țipă. Tata a încercat să mă potolească, să mă convingă că mama nu mai are cum să vorbească. M-am certat cu paznicii, dar am intrat în morga spitalului unde am văzut că mama era în viață. Au dus-o vie la morgă", povestește Bogdan.

Tânărul mărturisește că acesta a fost momentul care a declanșat în el dorința de a schimba ceva în această țară, iar jocul Balena Albastră în care a fost implicat fără voia lui, nu l-ar fi atras niciodată și, mai mult, nu l-ar fi determinat niciodată să invite tineri din gerenația lui să se înscrie în așa ceva.

 

"Eu nu sunt genul care să stau să mă uit la televizor. Mă implic. Am organizat foarte multe evenimente și acțiuni pentru tineri. Celora care mă tot sună la telefon încă de vinieri, de când mi-a fost clonată pagina de facebook, le spun să stea liniștiți și să nu se înscrie în așa ceva pentru că sunt tineri și au toată viața înainte", explică Bogdan.

Cum a ajuns fără să știe un ploieștean promotorul jocului Balena Albastră. A făcut plângere la Poliție

Tânărul spune că de când numărul său real  de telefon a apărut pe facebook și a fost indicat cel al călăuzei Balenei Albastre în Prahova, nu mai are liniște. Este contactat nonstop de tineri, dar și de persoane mai în vârstă care vor să se înscrie în acest joc.

 

"Am fost înjurat, amenințat cu moartea. M-au sunat ziua, m-au sunat noaptea, iar la un moment dat chiar m-am gândit că mi se poate întâmpla ceva rău. Mesajele curg continuu" spune Bogdan.

Bogdan Ghiță spune că nu are nicio legătură cu acest joc și că a aflat despre el odată cu majorotatea, când i-a fost pronunțat numele în jurnalele de știri ale televiziunilor naționale. Are 19 ani și lucrează de un an într-un centru comercial ca vânzător și speră că, încet încet, va reuși să-și facă o carieră de care să fie mândru. Marea lui bucurie este că mama lui, cea pentru care luptă, și-a revenit și încearcă să-și refacă viața alături de familia sa.

VIDEO În timp ce acorda interviuri jurnaliștilor, Bogdan a fost sunat pentru jocul Balena Albastră

 

 

 

Monden
  • Luni, 11 Decembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Concert de Crăciun, la Ploiești. Intrarea este liberă

Cu trei zile înainte de Crăciun, pe 22 decembrie, ora 20.00, ploieștenii sunt invitați la un nou concert. Evenimentul are loc pe scena amplasată lângă Palatul Culturii, din zona centrală a orașului, intrarea...