frig scoala

Decizia Comisiei pentru situații de urgență din Prahova de a redeschide școlile luni, 9 ianuarie, în ciuda codului galben de ger, a produs un val de revoltă pe rețelele sociale. 

 

Numeroși elevi, dar și părinți și profesori, consideră inoportună reluarea cursurilor mâine, când maxima prognozată de meteorologi nu va depăși - 8 grade.

Citește și Primăria Ploiești: Părinții pot decide dacă își trimit copiii la școală

Numeroși cititori au transmis mesaje pe adresa redacției și pe pagina de Facebook a ziarului împotriva deciziei autorităților. Iată câteva dintre acestea:

 

Diana: Vreau sa menționez car fi bine ca toți elevii să stea acasă din cauza gerului...Nu toți pot ajungea la școală din cauza navetei,până se ajunge la școală elevii deja vor îngheța,mai ales că trebuie să stăm atâta timp sa așteptam autobuzele.Multumesc!

Citește și: Petiții pentru amânarea cursurilor în Prahova

Răzvan: Buna ziua ! As vrea sa va spun ca nu mi se pare in regula ca cei din București sa stea acasa si noi cei din Ploiești nu. Eu sunt unu dintre cei care fac naveta zi de zi de la Bucov la Ploiesti,nu este departe dar in fiecare dimineata trebuie sa ma trezesc la ora 5.30 pentru a ajunge la timp la scoala. Părerea mea ar fi ca Inspectoratul sa se gandeasca mai bine si sa isi dea seama ca in cazul meu mai sunt si alti elevi.

 

Vlad: Bine ca in alte orase se sta acasa,si tot ne trimiteti,daca o sa racesc sau o sa se intample altceva o sa fie vina voastra!!!

Cristian: bine ca in alte parti se sta acasa numai in Ploiesti te duci la scoala. Ne vedeti pinguini?

Raluca: Bună ziua eu sunt una dintre elevii care învață în Ploiești și aș dorii și eu o explicațiee adică de ce elevii și studenții din București nu învață și noi cei din Ploiești învățăm... Adică mi se pare ceva ciudat.. noi îndurăm frigul de la 5:50 până în stație și mai ales că,mijlocul de transport cu care circul eu și alți studenți nu are încălzire ...deci frigul de afară este asemănător cu frigul din mijlocul de transport ... Aștept un răspuns concret ... Mulțumesc! Și o zii bună vă doresc!

 

Ion: Va rugam sa luati in calcul faptul ca nu se poate circula in conditii de siguranta in localitatile comunei Gorgota din Judetul Prahova. Drumurile nu au fost deszapezite pentru ca toti copiii sa mearga in siguranta pe jos la scoala, deoarece microbuzul ii ia numai pe cei din clasele primare. Trotuarele nu au fost deszapezite, oficialitatile locale nu se zbat ptr a rezolva aceste probleme, a trecut un singur utilaj cu lama pe deasupra zapezii, nu a imprastiat material antiderapant, deci sunt conditii improprii ptr a trimite copiii la scoala. De aceea va rugam sa luati pulsul in aceasta localitate, care este la granita cu judetul ILFOV , acolo unde nu se invata in urmatoarele zile, in acest moment ninge ffff mult. Chiar daca nu veti lua decizia suspendarii cursurilor, invatatorii, cu siguranta vor fi singuri la scoala, deoarece nu vom lasa copiii sa mearga in asemenea conditii, drumuri inzapezite, ger.

Ioana: Da frate noi nu mai înghețăm ? Doar cei din București îngheață ? De parca s-ar duce pe jos pana la școala ! Sunt copii care vin pe jos la școala și fac 2-3 km !

Citește și: Singura școală unde nu se învață în Prahova

Constantin: Pun pariu ca majoritatea scolilor din judet au accesele catre intrarea elevilor si a profesorilor necuratate de zapada si gheata, ca de obicei. Nu mai zic de trotuarele din apopierea scolilor care mereu sunt pline de zapada si gheata. Sau cine stie, in Prahova "o fi vara", dar nu o vedem noi. Pentru aceste personaje, copii si cadrele didactice sunt niste "personaje" care nu conteaza.

Nicoleta: Prefectura, ISU si cine o mai hotari... toti, in corpore, sunteti putin luati... nu va uitati pe o camera live sa vedeti ce viscol este in partea de nord a judetului - Valea Prahovei?! sau conteaza doar imaginea pe care o vedeti din birou?!

Loredana: Pe gerul acesta ne trimite la școală! Bătaie de joc!

Daniel: Domnule Primar, Dupa ce nu doriti sa dati sigla și palmaresul echipei pe care o iubește atâția oameni. Acum vreți sa ne trimiteți la școlar pe o temperatura de -20 grade? Chiar vreți sa faceți asta pe? Voiam va întreb care este motivul real pentru care nu doriți sa amânați deschiderea scoli în județul nostru? Chiar asa când veți înceta sa va bateți joc de noi ? Când? Chiar asa noi chiar nu contam pentru voi ? Gândiți-vă în școală mea suntem în jur de vreo 2000 de elevi din care cel puțin 50% dintrei sunt navetiști și aici nu ma refer la navetistul de oraș ci la cel care vine din Măgurele, Pucheni Mari, Bratasanca, Dărmănești și multe alte județe pe care le aveți în subordine . Dar oricum dvs nu va pasa de noi pentru ca acum sunteți primar aveți șofer care sa va ducă copilul la școală, copilul dvs învață la o școală privata nu ca noi la stat. Dar se pare ca a-ți uitat ceea ce sunteți cu adevărat un om. Ce trebuie sa facem ca sa înțelegeți ca sunt -20 grade facem proteste cum sa întâmplat la colectiv ? Sau ce? Separe ca pana nu moare cineva și pana nu iese lume în strada nu se schimba nimic în tara asta. După ca tara asta e urma cu un deceniu voi cei din clasa politica o faceți sa stagneze din ce în ce mai mult dar na nu va pasa de noi. Va respect meseria dvs dar sa fi om e mai important de cat o funcție de primar. Știți ce nu înțeleg eu ? De ce scris acest mesaj și de ce vi-l trimit ca oricum nu veți luat nicio decizie corecta.Oricum o zi frumoasa va doresc Cu mult drag un simplu om de care nu va pasa și un simplu elev nu dorește sa moara de frig în școală. Va mulțumesc, asa ca aratati ca ms insel si chiar sunteti un om aștept răspunsul dvs. P.S: Rușine știți de ce