chirurgie plastica reconstructie fata

Un tânăr în vârsta de 22 de ani a ajuns ieri noaptea la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, cu fața distrusă, după ce a intrat cu bicicleta într-un cap de pod. În ciuda faptului că avea țesuturile feței distruse, în urma unei intervenții care a durat trei ore, medicii de la Spitalul Județean i-au reconstruit fața.

 

Tânărul, din Vâlcănești, a suferit multiple leziuni ale părții inferioare și mijlocii a feței. Practic, în urma impactului, a avut fractură de piramidă nazală, cu distrugerea unei nări, avea toate țesuturile feței strivite, inclusiv buza superioară distrusă, precum și fracturi multiple la mandibulă. 

Intervenția chirurgicală a început de la ora 24.00 și a durat până la ora 03.00, fiind efectuată de dr. Andrei Gheorghe Zbuchea, șeful Secției de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă - Arși, care a conlucrat cu o echipă multidisciplinară, formată din medic neurochirurg, medic anestezist, precum și din medici din cadrul Secției de Chirurgie Maxilo Facială , urmând ca tânărul să fie supus unei noi intervenții pentru refacerea mandibulei.

„Avea țesuturile feței strivite și multiple plăgi. În timpul operației, care a durat trei ore, s-a intervenit la nivelul nasului și a buzei superioare, intervenția fiind una complicată și ca urmare a sângerării abundente. În cazul tânărului se va interveni chirurgical, din nou, în cadrul Secției de Chirurgie Maxilo Facială din Spitalul Județean Ploiești, având în vedere că pacientul prezintă și o fractură la nivelul mandibulei”, a declarat pentru Observatorulph.ro dr. Andrei Gheorghe Zbuchea.

 

Tânărul se află în prezent la Terapie Intensivă și este în continuare intubat, starea acestuia fiind în continuare una gravă.