platou hale

Inspectoratul de Stat în Construcții Prahova a transmis conducerii Primăriei Ploiești un document prin care atrage atenția asupra pericolului de prăbușire al construcțiilor de pe platoul Halelor Centrale.

 

Potrivit adresei respective, Piața Centrală este încadrată în clasa de rism seismic I, din care fac parte construcțiile cu risc ridicat de prăbușire la cutremur. Autorităților locale li se atrage atenția că sunt responsabile în cazul producerii unor accidente și că trebuie să ia urgent măsuri pentru prevenirea unor accidente cu urmări grave – victime omenești sau pagube materiale.

Citește și Există rezolvări rapide pentru grava problemă a închiderii Pieței Centrale

 

Contactat de observatorulph.ro, primarul Adrian Dobre a declarat: “Am primit recent un set de documente oficiale privind situațiza critică a pieței centrale. Voi iniția un dialog cu reprezentanții comercianților, producătorilor și partidelor politice pentru a lua împreună cea mai bună decizie. Totuși, nu pot să nu mă întreb de ce persoanele cu funcții de răspundere, inclusiv consilierii locali care au avut majoritatea, nu au luat nicio măsură pentru a se evita această situație limită?”.

UPDATE Comercianții susțin proiectul construcției unei piețe noi în regim de urgență

Contactat de observatorulph.ro, Romeo Nan, președintele APCOM, a declarat: "Nu pot înțelege cum, peste noapte, acea structură nu mai este sigură și se poate prăbuși. Trecând peste acest aspect, noi suntem de acord să facem un sacrificiu pentru construcția unei piețe noi la Ploiești. Dacă se va opta pentru această soluție, sugerăm conducerii primăriei să treacă spațiul din zona parcului Toma Socolescu în administrarea Hale și Piețe pentru a se amenaja o piață provizorie, după modelul târgului de toamnă. Totuși, este obligatoriu ca piața să fie construită în regim de urgență".

FOTO Document ISC despre situația platoului Halelor Centrale din Ploiești

 

isc1

isc2