alexe

Ieri, pe DN 1A, la Boldești, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul șoferului unui utilaj de deszăpezire.

Victima tragediei se numește Alexe Gheorghe (70 de ani), administratorul cabanei Ciucaș, un adevărat om al muntelui. Acesta urma să ajungă cu utilajul la cabană, pentru a deszăpezi drumul și a facilita accesul turiștilor, însă a fost strivit de autovehicul când a încercat să facă o manevră de întoarcere.

Vestea morții lui Alexe Gheorghe a șocat comunitatea, acesta fiind considerat un om sufletist, care a făcut eforturi deosebite pentru promovarea turismului în zona Cheia-Ciucaș.

 

 

Printre realizările sale se numără și renovarea fântânei Nicolae Ioan, acesta purtând numele președintelui Asociației Turistice România Pitorească în perioada 1934-1940. Fântâna reprezintă o captare a izvoarelor din Valea Berii și a fost amenajată lângă drumul ce leagă cabana Muntele Roșu de cabana Ciucaș. 

Gheorghe Alexe a avut o sticlărie la Boldești, după care a amenajat Cabana Ciucaș, transformând un vechi refugiu într-o atracție turistică. Într-un material publicat de Ziarul Prahova acum patru ani, acesta a povestit cum a amenajat singur un drumd e 5 km până în vârful muntelui, unde a tras curent electric și a construit cabana care poartă numele muntelui său preferat. 

 

Potrivit sursei citate, Gheorghe Alexe a ajuns să pună la bătaie și banii de la sticlăria unde muncise cot la cot cu angajații pentur a termina cabana. El a cărat cu mașinile mii de metri cubi de balast, nisip, ciment, material lemnos, fiare si tot ceea ce putea da nastere unei constructii care sa dureze si care sa fie mai mult decat o simpla cabana. 
sursa foto: ziarulprahova.ro

 

Eveniment
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Bărbat accidentat de un TIR, la Tinosu

Un accident rutier în urma căruia a fost rănită o persoană, s-a produs vineri după amiază în jurul orei 15.20, pe DC 141, în localitatea Tinosu.  Update: Un bărbat de 40 de ani a fost lovit de niste...