itm

După ce observatorulph.ro a publicat ieri articolul Presiuni și șantaj la ITM Prahova, astăzi vă prezentăm cine a fost victima scandalului fabricat și soldat cu dosarul instrumentat de DNA.

 

Potrivit procurorilor anticorupție, MIZDRAN MIHĂIȚĂ MARIAN, Șeful Biroului de Control a Calității Inspecției Muncii, a fost trimis în judecată pentru acuzații grave, precum șantaj și fals intelectual, în urma unui control efectuat la ITM Prahova în 2013. Atunci, acesta a verificat informația, care s-a dovedit a fi falsă, că un inspector cu funcție de conducere din ITM Prahova ar fi primit de la unul dintre comercianții verificați produse pe care nu le-a plătit.

Potrivit comunicatului DNA, pe parcursul acestei activități, inculpatul Mizdran Mihăiță Marian a determinat cu intenție, prin constrângere morală, pe una dintre persoanele verificate cu ocazia controlului efectuat anterior, să săvârșească fără vinovăție infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv să redacteze o ”declarație” sub o identitate inexistentă, în care a relatat un fapt necorespunzător adevărului, respectiv acela că ar fi dat inspectorului respectiv 2 kg de portocale fără să primească prețul acestora.

 

Persoana acuzată pe nedrept este Ana Maria Pârvan, care la data controlului ocupa funcția de inspector șef adjunct al ITM. După înscenarea scandalului, aceasta a fost suspendată din funcție și ulterior destituită. Ana Maria Prâvan a contestat în instanță aceste decizii, care s-au dovedit abuzive, fiind repusă în funcție printr-o decizie definitivă și irevocabilă în octombrie 2015. În plus, instanța a hotărât să-i fie plătite salariile de care a fost private și daune morale. Ulterior sentinței, aceasta a renunțat să mai activeze în ITM Prahova, marcată de ce i s-a întâmplat în 2013.

Contactată de observatorulph.ro, victima abuzului, a declarat: “A fost o perioadă dificilă din viața mea. Nu vreau să comentez prin ce am trecut, ci las justiția să-și facă datoria și în faza penală, așa cum s-a întâmplat, în cazul meu, pe parte civilă”.