blejnar dna

Arestat preventiv pentru 30 de zile de către Tribunalul Prahova în dosarul în care procurorii DNA îl acuză că a luat mită 13 milioane de lei, fostul președinte al ANAF, Sorin Blejnar, a fost încarcerat în arestul IJP de la Câmpina, marți noapte, târziu, după ora 22.00.

 

Blejnar a așteptat să vadă dacă judecătorii de la Tribunalul Prahova aprobă mandatul de arestare, în vila sa din București. A putut face acest lucru pentru că procesul în care s-a judecat luarea măsurii preventive a durat mult peste ora 16.00, oră la care lui Blejnar i-a expirat ordonanța de reținere emisă luni de procurorii DNA.

Polițiștii nu au așteptat ca Blejnar să se predea, ci l-au așteptat undeva pe DN1, în dreptul localității Tâncăbești unde a fost preluat de un echipaj al Poliției Prahova. A fost dus mai întâi la sediul IJP Prahova, pentru întocmirea unor documente, pentru ca ulterior să fie adus la Câmpina.

 Când a coborât din mașina Poliției, fostul șef ANAF avea cătușele puse, dar în mâini ținea strâns mânerul unei huse pe care se evidenția emblema unei celebre  firme de haine, Hugo Boss, semn că Blejnar se respectă chiar și atunci când este la necaz.

 

Aici a fost așteptat de soția sa, cea care de altfel l-a însoțit și la sediul DNA, atunci când fostul șef ANAF a primit vestea că va fi reținut pentru 24 de ore. 

Sorin Blejnar va rămâne în spatele gratiilor cel mai probabil până la începutul săptămânii viitoare, atunci când se va judeca, la Curtea de Apel Ploiești, contestația depusă împotriva soluției de arestare preventivă.

 

Eveniment
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Andra Ilie

Accident la intrare în Ploiești, în zona Metro

Două mașini au fost implicate, în această seară, în jurul orei 18:50, într-un accident pe DN 1, km 6, intrarea în Ploiești. Din primele informații, accidentul s-a produs în zona giratoriului de la...