marta

Se conturează un nou caz Marta în dosarul lui Sorin Blejnar, reținut ieri de procurorii anticorupție ploieșteni pentru trafic de influență și luare de mită. Complicele său este de negăsit.

 

Conform comunicatului DNA, în cazul de față sunt două persoane urmărite penal: fostul președinte al ANAF și directorul de achiziții al fiscului, Dan Stroe.

Ce om de afaceri l-a denunțat pe Blejnar la DNA Ploiești

 

Ieri dimineață, atunci când polițiștii de la operațiuni speciale au mers să-l aducă la audieri pe Stroe, acesta nu a fost de găsit la domiciliu. Există două variante. Fie cineva l-a anunțat pe Dan Stroe că urmează să fie pus sub urmărire penală și a fugit cu puțin timp înainte să vina poliția la el la ușă, fie a dispărut cu mult timp înainte. Cert este că acesta nu a fost audiat până acum în dosar, deși în comunicatul de presă are calitatea de suspect. Surse judiciare susțin că Stroe nu a fost încă dat în urmărire internațională, iar procurorii DNA fac verificări pentru a da de urma acestuia. Stroe nu este chiar un simplu funcționar public. El a are o avere impresionantă, de ordinul sutelor de mii de euro.

Potrivit click.ro, Stroe mai este cercetat în dosarul clanului Butoane, în care procurorii îl acuză de complicitate la evaziune fiscală.

În acest caz, la sfârşitul lunii iulie, procurorii DIICOT au emis 39 de ordonanţe de reţinere pe numele membrilor grupului infracţional organizat care a creat un circuit evazionist complex cu prejudiciu de peste 40 milioane euro anual.

La percheziţii, la domiciliul lui Dan Stroe s-au găsit 600.000 de euro.

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Negociere directă pentru iluminatul public

De mai bine de două săptămâni la Ploiești nu asigură nimeni mentenanța iluminatului public. Până la finalizarea licitației, Primăria, prin RASP,  va demara o procedură pentru desemnarea unui...