document itm

Observatorulph.ro a obținut, pe surse, un document oficial al Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, transmis Prefecturii Prahova și ținut secret de cei implicați în scandalul finanțării CSM Ploiești. 

 

Potrivit adresei transmise de ITM Prahova către prefectul județului, din analiza documentației privind plățile către sportive și antrenori ca persoane fizice autorizate (PFA) a reieșit că acestea nu respectă legislația în vigoare. Specialiștii ITM confirmă astfel legalitatea deciziei directorului economic din Primăria Ploiești de a nu aproba plata salariilor pentru PFA-urile făcute pe numele sportivilor, antrenorilor și altor angajați ai CSM. Deși au criticat public decizia Nicoletei Crăciunoiu, niciunul dintre cei doi viceprimari ai Ploieștiului nu și-a asumat, pe propria răspundere, plata de la bugetul local a contractelor de mii de euro. Oare de ce?

Citind cu atenție adresa ITM către Prefectura Prahova, publicată la finalul textului, identificăm problemele grave de la CSM Ploiești.

 

Prima neregulă sesizată de specialiștii ITM: angajarea de personal (antrenori, sportive, cadre tehnice) fără a fi cuprinsă în organigrama CSM -ului. Potrivit legii, la nivelul unității administrative-teritoriale (în cazul de față Municipiul Ploiești și unitățile subordonate consiliului local, în speță CSM) există stabilit un număr de salariați prinși pe ștatul de plată. Conducerea ITM susține că a existat o corespondență cu CSM în care și-ai exprimat nedumerirea cu privire la înființarea secțiilor sportive și bugetul aferent lor. Evident, acest lucru nu a fost făcut public niciodată până acum.

Mergem mai departe și aflăm că sportivii trebuie să aibă contract individual de muncă sau contract conform Codului Civil, altfel nu pot fi plătiți! În ceea ce privește varianta PFA-urilor, ITM Prahova transmite că nu este de acord și invocă legislația actuală, deși conducerea CSM le-a cerut sportivilor și antrenorilor să devină persoane fizice autorizate pentru a fi plătiți! Mai mult, în document scrie negru pe alb că antrenorii nu pot fi altfel plătiți decât în baza unui contract de muncă.

Situație revoltătoare la CSM Ploiești. Campioni batjocoriți

Așadar, sportivul, respectiv antrenorul nu pot avea calitatea de comerciant, deci nu pot presta o activitate economică, ceea ce înseamnă că este ilegală încheierea de contracte pe PFA. Clar? Din păcate, victime ale acestui scandal sunt sportivi de performanță și antrenori precum Titi Tudor.

În ceea ce privește responsabilitatea blocajului financiar de la CSM, reprezentanții ITM Prahova susțin că aceasta revine conducerii clubului, care și-a asumat legalitatea și oportunitatea angajamentelor semnate în numele entității!

Handbalistele au dat în judecată CSM și cer neprogramarea echipei în campionat

Pentru că au fost neplătite, handbalistele CSM Ploiești au depus memorii la federație, unde au avut câștig de cauză. Printre acestea se numără și fostul „căpitan” al echipei de handbal feminin a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Mihaela Tivadar. Aceasta a fost declarată şi liberă de contract, apoi a apelat la un executor judecătoresc, care a somat clubul să le achite datoriile atât ei, cât şi celorlalte jucătoare care au fost în aceeaşi situaţie şi au făcut demersuri similare. „Atât eu, cât şi colegele mele, cred că am dat dovadă de destulă bunăvoinţă şi nu am făcut, până acum, niciun demers ca să afectăm activitatea clubului, dar nu sunt dispusă să mai aştept. Cred că sunt două luni de când federaţia ne-a dat dreptate şi am avut răbdare, dar acum, când am văzut că au avut bani să conteste acele decizii ale executorului judecătoresc, fiecare contestaţie fiind, din ce am înţeles, cam 1.000 de lei, am decis să solicit federaţiei să ia măsuri. Am înştiinţat federaţia că nu mi s-au achitat taxele de memoriu, federaţia a acordat un termen de zece zile clubului pentru a plăti şi, cum nu au făcut-o, termenul expirând luni, nu mai pot organiza meciuri pe teren propriu”, spune Mihaela Tivadar, care evoluează acum pentru Corona Braşov. 

FOTO Document ITM Prahova consideră ilegale plățile de la CSM Ploiești

itm1

itm2

itm3

itm4