hale

Ultimul control efectuat de inspectorii Camerei de Conturi Prahova la Hale și Piețe la care Consiliul Local Ploiești este unic asociat a scos la iveală nereguli grave.

 

Astfel, au fost păsuiți chiriași care între timp s-au și radiat de la registrul Comerțului, nu s-au mai organizat licitații publice la expirarea contractelor, s-au făcut angajări și s-au plătit prime, cu depășirea bugetului și lista continuă.

Afacerea oborul

În mai 2013, managerul de atunci, Emanuel Ilie, a încheiat un contract de asociere în participațiune prin care o firmă de transporturi din Giurgiu a devenit administratorul oborului. Controlorii Camerei de Conturi Prahova au identificat mai multe probleme, printre care:
- contractul a fost încheiat și semnat de director, fiind doar adus la cunoștința membrilor CA și AGA
- nu există o evidență distinctă la nivelul asociatului secund (Clipperton SRL) pentru obiectivul obor
- nu s-a efectuat nicio verificare a evidenței contabile a asocierii
- la sfârșitul anului 2015 s-au realizat investiții de numai 101.081 lei, adică 5,5% din cele aproape 2,4 milioane de lei ce trebuie investite până la 30 iunie 2017
- plata nelegală a impozitelor și taxelor aferente oborului, în valoare de 45.687 de lei pe perioada derulării contractului de asociere.

 

Angajări, prime și carburanți decontați ilegal

Controlorii financiari susțin în decizia de control că bugetul societății a fost prejudiciat cu 194.845 lei reprezentând cheltuieli cu salariile brute aferente unui număr de 21 de noi angajați și primele acordate acestora, prin depășirea nivelului cheltuielilor cu salariile.

În perioada 20.09.2013-31.12.205, a fost înregistrată ilegal, pe cheltuiala societății, contravaloarea cantității de 4.982 litri motorină, rezultând un consum nejustificat în valoare de 27.474 de lei. Auditorii au constatat deplasări repetate în afara localității, mai ales pentru autoturismele aflate la dispoziția directorului general și al adjunctului său, fără niciun document justificativ.

 

Interesant este că până acum nimeni din fosta conducere a societății (director general, membri ai CA și AGA) nu a răspuns pentru ilegalitățile descoperite de controlorii Camerei de Conturi Prahova.