ipoteze accident

Luni dimineață un accident rutier grav soldat cu decesul unei persoane a avut loc pe DN1 în localitatea Românești. Un șofer a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un stâlp de pe marginea drumului. 

 

Citește și:  Accident grav pe DN1, la Românești. O mașină a intrat într-un stâlp - FOTO

Care ar putea fi cu exactitate cauzele accidentului e greu de spus acum, ținând cont de faptul polițiștii cercetează împrejurările în care acesta s-a produs sub îndrumarea unui procuror. Cu siguranță însă vor exista multiple expertize tehnice.

Până la pronunțarea organelor de anchetă cu privire la accidentul de la Românești pot fi speculate mai multe ipoteze, având în vedere imaginile surprinse de un cititor al ziarului nostru cu ajutorul unei camere de bord.

 

Vezi și:  O cameră a surprins accidentul de pe DN 1, la Românești. Șoferul a murit. VIDEO Șocant

Astfel din imagini se vede clar cum șoferul autoturismului marca Dacia Logan gonește cu peste 100 km/h încă dinainte de intrarea în localitate. Acesta nu încetinește nici după depășirea indicatorului care limitează viteza legală de deplasare la 70 km/h.

Mai mult decât atât, zona în care s-a produs accidentul este semnalizată din timp, astfel participanții la trafic sunt atenționați că urmează o curbă la stângă, astfel încât să aibă suficient timp pentru a-și pregăti manevra. Cu toate astea însă, bărbatul de 31 de ani nu a ținut cont de niciunul din aspectele de mai sus.

 

Acesta și-a continuat deplasarea cu o viteză de aproximativ 100 km/h și la scurt timp, în curbă, mașina derapează în partea stângă. Șoferul încearcă redraserarea ei și evitarea impactului cu separatorii de sens, virând brusc dreapta. Acesta este momentul în care mașina se răsucește, derapează și iese în afara părții carosabile, intrând în impact lateral cu un stâlp de marginea drumului.

Ipotezele conturate pe baza înregistrării video a accidentului de la Românești sunt multiple. Astfel ar putea fi vorba de neadaptarea vitezei de deplasare la condițiile de drum (curbă) și carosabil ud. Cu toate astea însă nu trebuie ignorat nici faptul că autoturismul ar fi putut avea anvelopele uzate, sau alte probleme de ordin tehnic.

O altă ipoteză în cazul accidentului de la Românești ar putea și faptul că șoferul autoturismului a frânat în curbă, moment în care a pierdut controlul volanului, iar mașina a intrat în derapaj.

 

Cu toate astea însă, până la finalizarea anchetei și expertizelor, cele menționate mai sus sunt doar ipoteze, procurorul, polițiștii și experții urmând să se pronunțe cu exactitate cu privire la cauza producerii tragicului eveniment și împrejurările în care acesta a avut loc. 

 

Eveniment
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Andra Ilie

Accident la intrare în Ploiești, în zona Metro

Două mașini au fost implicate, în această seară, în jurul orei 18:50, într-un accident pe DN 1, km 6, intrarea în Ploiești. Din primele informații, accidentul s-a produs în zona giratoriului de la...

Eveniment
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Andra Ilie

O dubă a luat foc pe DN 1, la Posada

O dubă a luat foc, în această seară, pe DN 1, la Posada.  Din primele cercetări, focul a izbucnit la motor, iar șoferul a reușit să oprească mașina în afara părții carosabile, fără să sufere arsuri. ...