accidente autospecile

De la începutul anului 2016 și până în prezent autospecialele de poliție prahovene au fost implicate în 26 de accidente rutiere. 

 

Dintre acestea 25 s-au soldat cu pagube materiale, iar unul singur cu vătămarea corporală a unei persoane. După cercetări s-a stabilit că în șapte cazuri din cele 26 vina a aparținut conducătorilor auto în calitate de polițiști. 

Angajații MAI găsiți vinovați de producerea accidentelor au fost sancționați contravențional în funcție de abaterea pe care au comis-o și care a dus la producerea accidentului și pe lângă asta le-au fost imputate cheltuielile de reparație a autospecialelor. 

 

Trebuie precizat că toate accidentele rutiere în care au fost implicate mașinile de poliție și care s-au produs din vina exclusivă a polițiștilor s-au soldat doar cu pagube materiale. 

La data de 3 martie 2016, un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane și în care a fost implicată o autospecială MAI a avut loc în comuna Șirna, sat Varnița. Un biciclist care nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers a fost acroșat de autoturismul condus de polițiști. 

În această situație a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar instanța de judecată va stabili și se face vinovat de producerea evenimentului rutier.