mitranus

Lucian Mitrănuș, ploieșteanul în vârstă de 41 de ani ucis de propria mamă în luna octombrie a trăit în anul 2011 o poveste emoționantă în Anglia. Acesta a decis să fure gumă dintr-un supermarket pentru a putea face rost de bani ca să se întoarcă acasă.

 

Mediafax relata în 2011 că Lucian Mitrănus, în vârstă de 36 de ani, de origine română, a plecat fără să plătească dintr-un supermarket al Tesco, din localitatea Ely, din apropiere de Cambridge, cu produse în valoare totală de 663 de lire sterline, din care doar guma de mestecat valora 460 de lire sterline.

El a fost însă prins de agenţii de pază înainte de a se face nevăzut cu produsele furate şi ulterior a recunoscut fapta când a fost prezentat unui tribunal din Cambridge.

Potrivit procurorului Laura Mardell, fapta s-a produs luni, 28 iunie 2011. ”A plecat fără să plătească, iar atunci agenţii de securitate l-au urmărit şi i-au cerut să revină în magazin, ceea ce a făcut de bunăvoie”, a declarat ea.

 

Lucian le-a spus anchetatorilor că a furat din magazin pentru a obține banii necesari pentru a cumpăra un bilet de întoarcere în România.

Potrivit presei britanice, Mitrănuș se afla în Marea Britanie de numai trei săptămâni când a avut loc tentativa de furt. Cu patru zile înainte de comiterea infracţiunii, el a primit un avertisment pentru o faptă similară.

”Domnul Mitranus a venit în această ţară cu promisiunea că va fi angajat la Nottingham, într-o spălătorie auto, dar aceasta nu s-a materializat. A avut dificultăţi în a găsi de muncă, suferă de schizofrenie şi nu mai are medicamente decât pentru cinci săptămâni”, declara apărătorul său la vremea respectivă, transmitea financiarul.ro

 

Potrivit surselor noastre, după episodul consumat în Marea Britanie Lucian Mitrănuș s-a ales cu interdicție a intra în această țară.

Vă reamintim că în nopatea de 2 spre 3 octombrie Lucian Mitrănuș a fost ucis de propria mamă care ulterior i-a ascuns cadavrul timp de două într-o groapă săpată în curtea casei.

Apropiații susțin că în ciuda problemelor avute Lucian nu era o persoană violentă și era foarte săritor și atent la problemele prietenilor. Mai mult, la revenirea în țară acesta a povestit peripețiile prin care a trecut fără a-și ascunde problemele de ordin juridic.